Буквально кілька тижнів тому українці жили у постійному страху через можливий теракт на Запорізьке АЕС.

Експерти поділилися тоді на 2 групи: хтось заспокоював і казав, що зона поразки обчислюватиметься десятками кілометрів, а хтось наздоганяв паніку, порівнюючи масштаби лиха з Чорнобильською катастрофою.

Чорнобиль
Чорнобиль

Слава Богу, що ми не дізналися, хто має рацію, але, проте, влада вважає, що розслаблятися рано і російські терористи будь-якої миті можуть здійснити свій мерзенний план з підриву АЕС. Тим більше, що вони давно її замінували.

У свою чергу, Віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що влада готова оперативно організувати евакуацію людей у ​​разі російського теракту на Запорізькій АЕС. Про це вона повідомила у коментарі Укрінформу.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Ірина Верещук. Фото: Youtube
Ірина Верещук. Фото: Youtube

За словами Верещук, українська влада готова оперативно організувати евакуацію людей з територій, які можуть опинитися в зоні поразки у разі теракту.

"Я дуже хочу вірити, що цього не буде, але якщо це станеться, ми маємо бути готовими і готовими. Маючи досвід 2022 року, нам вдалося пропрацювати всі плани евакуації. Минулого місяця пройшли тренувальні дії під керівництвом міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка. Результати показали, що все нормально відпрацьовано. Ми розуміємо, що робити. "

ЗАЕС. Фото: Youtube
ЗАЕС. Фото: Youtube

Нагадаємо, що українці за кілька годин дізнаються про підрив ЗАЕС: "Енергоатом" розповів про небезпеку.

Раніше ми повідомляли, як виміряти рівень радіації телефоном: найточніші безкоштовні програми для iOS та Android.