Ексгенпрокурор Віктор Пшонка та його син Артема виграв справу у Європейському суді.

Вперше фігуранти потрапили під санкції ЄС у 2014 році як особи, яких притягнуто до кримінальної відповідальності в Україні за "розкрадання державних коштів". Про це пише "Європейська правда".

Пшонка. Фото: скриншот YouTube
Пшонка. Фото: скриншот YouTube

У повідомленні йдеться, що суд Європейського Союзу анулював рішення Ради ЄС від 3 березня 2022 року про продовження санкцій проти Пшонки та сина, від вересня минулого року вже не перебувають у санкційному списку ЄС.

У своєму рішенні суд зазначив, що незрозуміло, чи Євросоюз перевірив, чи українська судова адміністрація дотримується права на захист у місцевих кримінальних провадженнях.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Пшонка. Фото: скриншот YouTube
Пшонка. Фото: скриншот YouTube

"Рішення Ради (CFSP) 2022/376 від 3 березня 2022 року щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, організацій та органів з огляду на ситуацію в Україні, скасовується в частині, що ім’я Пшонки Віктора Павловича залишили в переліку осіб, організацій та органів, щодо яких застосовуються ці обмежувальні заходи" – йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, в Україні Пшонка, його син та їхній "керманич" Янукович від 2014 року знаходяться в розшуку. Після Революції Гідності колишнього генпрокурора усунули, після чого він та інші їхні союзники втекли до Росії.

Нагадаємо, ми писали, що після військкоматів візьмуться за митницю: НАЗК анонсувало масові перевірки.

Як повідомляв "Знай.ua", хабарі за компенсацію через "Дію": експерт викрив, як чиновники наживаються на горі українців.

Також "Знай.ua" інформував, "чувак приїхав решунькать": навіщо воєнком-олігарх прибув до Києва.