Юристи розбиралися у питаннях, які нотаріальні документи дійсні в умовах воєнного часу.

У спільноті на Facebook "Юридичний порадник" зазначають, що 28 лютого 2022 року Кабміном була прийнята Постанова №164, яка визначила особливості вчинення нотаріальних дій на період воєнного стану та на один місяць після його закінчення.

Підписання документів. Фото: Youtube
Підписання документів. Фото: Youtube

У фахівців запитали, чи не виникне проблем з довіреністю, яка була оформлена не на нотаріальному папері, а на простому білому папері.

Ми з дітьми виїжджали з Краматорська і я залишила своїй матері генеральну довіреність на розпорядження всім моїм майном. Оскільки ми виїжджали терміново, а в найближчого нотаріуса не було нотаріальних бланків, довіреність була викладена на білому папері. Зараз мамі потрібно продати наш автомобіль. Чи не виникне в неї проблем з такою довіреністю? — запитують в юристів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Підписання документів. Фото:  Youtube
Підписання документів. Фото: Youtube

Юристи прийшли до висновку, що у разі, якщо документ був оформлено згідно з нотаріальними нормами, з печатками та підписом нотаріуса, то цілком імовірно, що питань щодо дійсності цієї довіреності під час воєнного стану і впродовж одного місяці по закінченню, виникнути не повинно.

Довіреність, викладена на білому НЕбланковому папері, яка містить реквізити нотаріуса (герб, найменування державної нотаріальної контори/прізвище, ім'я, по батькові нотаріуса (приватного нотаріуса), місцезнаходження державної нотаріальної контори/приватного нотаріуса), скріплена його підписом та печаткою на час воєнного часу та на 1 місяць після його скасування (закінчення) прирівнюється до такої, яка викладена на бланку нотаріального документа. — зазначається у відповідід фахівців.

Нагадаємо, ми писали, що підозрілі суми для переказів: скільки за раз можна отримати на картку.

Як повідомляв "Знай.ua", як українцям правильно зняти показники: коли слід це зробити.

Також "Знай.ua" інформував, ненависті українцям евакуатори незабаром можуть зникнути: міська влада більше не зможе набивати кишені.