Зараз триває сезон відпусток, і навіть попри війну, українці вирушають відпочивати закордон. Тим, кому не можна поки виїжджати не варто сумувати, адже багато відомих лоукостерів планують повернутися в Україну, і після перемоги ми знову зможемо літати за вигідними цінами.

Квитки на літак. Фото Freepik
Квитки на літак. Фото Freepik

Однак, відправляючись на відпочинок, деякі люди люблять похизуватися у мережі, та викладають фото закордонного паспорту із квитками.

Любителям таких кадрів треба задуматись над своїм захопленням, адже це може призвести до підвищеної уваги зі сторони шахраїв.

Про це розповідає видання Travel+Leisure.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Аеропорт, фото: Знай.ua
Аеропорт, фото: Знай.ua

Звичайне фото з квитками розкриває вашу персональну інформацію. Кожен посадковий талон містить номер квитка та запис імені пасажира (PNR) – шестизначний буквено-цифровий код, унікальний для вашого бронювання.

Засновник і генеральний директор компанії Blue Light IT, що спеціалізується на кібербезпеці, Амір Сакс, розповів: "Використовуючи PNR та ваше прізвище, хакер може отримати повний доступ до інформації про ваше бронювання, що дасть йому можливість дізнатися ваш номер телефону, адресу електронної пошти та контактну інформацію у екстрених ситуаціях".

Міжнародний аеропорт. Фото: скрин відео
Міжнародний аеропорт. Фото: скрин відео

Шахраї таким чином можуть викрасти вашу особистість для власних цілей.

"Номер, ім'я, прізвище і PNR пасажира, який часто літає, представляють цінність для крадіжки особистості, дозволяючи здійснювати такі шахрайські дії, як відкриття рахунків кредитних карток або несанкціоновані покупки", – прокоментував засновник і генеральний директор компанії Breachsense, що займається моніторингом витоків даних, Джош Аш.

Аеропорт, фото: скріншот з відео
Аеропорт, фото: скріншот з відео

Шахраї також можуть з вами почати бесіду, преставившись працівниками авіакомпанії, та дізнатися ще більше інформації про вас.

Тому, перш ніж хизуватися мандрівкою літаком, варто подумати про власну безпеку та не звертати на себе увагу аферистів.

Нагадаємо, хлопцеві заборонили літати літаком просто через ім'я: у що він вляпався

Як повідомляв "Знай.uа", чоловік на повній гучності дивився інтимні відео в літаку і йому нічого не могли зробити: "Після моєї скарги..."