У разі зняття готівки українці нерідко стикаються з тим, що банкомат не видає гроші, але з рахунку вони списуються. Як діяти в такій ситуації розповіли у Нацбанку у коментарі "24 каналу".

Жоден банкомат не застрахований від збоїв, адже це насамперед техніка, і нерідко перебої у роботі відбуваються у момент, коли знімаються гроші. Крім того, у нинішніх реаліях трапляється, коли людина знімає гроші, але раптово вимикається світло. В результаті кошти з картки списуються, але на руки не видаються.

Банкомат. Фото: скрін youtube
Банкомат. Фото: скрін youtube

У Нацбанку радять українцям, які зіткнулися з такою неприємністю не панікувати і відразу звернеться до служби підтримки банку, який видав картку. Менеджеру потрібно надати всі деталі операції – суму, час, розташування банкомата. При цьому слід залишатися біля банкомата.

Рекомендується також звернутися до банку, якому належить банкомат, зазвичай номер телефону підтримки вказаний на пристрої. Якщо на телефон надійшло повідомлення про зняття грошей, його потрібно зберегти.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Банкомат, фото: Знай.ua
Банкомат, фото: Знай.ua

Усним інформуванням банку краще не обмежуватися та звернеться до відділення для написання заяви з проханням повернути гроші. Протягом 30 днів банк повинен розглянути заяву та повернути гроші або відмовити та надати письмове пояснення цього рішення.

Раніше портал Знай повідомляв, "Глюк" у банкоматі "Ощада" обійшовся українцю в 20 тисяч гривень: "Показав помилку".

Також наш портал інформував, повідомлення від ПриватБанку, дзвінки від представників та крадіжки карток: Україну захлеснула хвиля шахрайств, як врятувати гроші.

Крім того, ми писали, від 10 до 50 тисяч гривень: ПриватБанк ощасливить клієнтів – хто отримає значну суму.