"Буде навіть складнішою за минулу": українців готують до жахливої ​​зими 2023-24

Українці, сніг, зима. Фото: Знай.ua
Українці, сніг, зима. Фото: Знай.ua

Багато хто вже й не згадає, які випробування перед нами стояли лише півроку тому. Віялові відключення електроенергії, постійні масові ракетні атаки росіян. Однак це може статися і в найближчому майбутньому. Справа в тому, що під час обстрілу було пошкоджено багато об'єктів критичної інфраструктури. Їх, за його даними, за рік відновити неможливо. Тому наша енергосистема вразливіша до чергових блекаутів. Українцям треба максимально підготуватися — знову-таки купити генератори, павербанки та економити електроенергію, щоб знизити навантаження на систему, щоби навіть влітку ми прожили без відключень світла.

Ліквідація володимира путіна українським спецназом підняла дух українців: "Контрольний у ліву сідницю"

Володимир Путін, кадр із зустрічі з матерями
Володимир Путін, кадр із зустрічі з матерями

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Мережу підірвала карикатура, де зображено "ліквідованого" президента рф, диктатора володимира путіна. Фото опублікував художник Альоша Ступін на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Twitter. Зазначимо, що на самому фото зображено українського спецназівця, який, власне, і "ліквідував" путіна. Один із пострілів влучив у голову, інший у п'яту точку. Це стало причиною їдких глузувань з боку користувачів. Користувачі мережі не оминули провокаційну посаду своєю увагою і взялися коментувати карикатуру.

Навіть якщо не користуєтеся: "Нафтогаз" розповів, що потрібно зробити кожному до 5 серпня

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

"Нафтогаз" звернувся до українців із закликом не забути передати показники лічильників до 5 серпня. Це стосується навіть тих, хто тимчасово не проживає у будинку та не використовує газ. Відповідне звернення з'явилося на сторінці організації у соціальній мережі Facebook. Українці, які тимчасово виїхали за кордон або просто не проживають у своєму будинку, все одно зобов'язані щомісяця передавати показники газових лічильників. Якщо цього робити, то може бути нарахований борг.

Жінку вперше стратять за останні 20 років - вона знала про це ще з 2018 року

у в'язниці, скріншот з відео
у в'язниці, скріншот з відео

У Сінгапурі мають страчувати жінку... вперше майже за цілих 20 років, хоча її засудили до такого виду покарання ще 2018 року. Громадянку Сінгапуру Сарідеві Джамані визнали винною у зберіганні близько 30 грамів героїну з метою незаконного обігу. Активісти вважають, що якщо це станеться, вона стане першою жінкою, яка була страчена в Сінгапурі з 2004 року. Тоді з такої ж причини було повішено 36-річну перукарку Йєн Мей Вуен.

Отримати повістку і не з'явитися до ТЦК: адвокат назвав три випадки, коли це законно

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Після отримання повістки військовозобов'язаний українець має з'явитися до ТЦК у призначену дату. Якщо не зробити цього, то можна покарати - спочатку адміністративне, а потім, можливо навіть, кримінальне. Втім, є три випадки, коли можна законно не з'явитися по повістці. Вони визначені постановою Кабміну від 28.07.2010 р. №673: якщо військовозобов'язаний захворів і може самостійно пересуватися; якщо військовозобов'язаному необхідно доглядати хвору дружину, чоловіка, дитину або батьків (за умови спільного проживання та відсутності інших родичів, які могли б забезпечити належний догляд); та ще один випадок.