Попри систему захисту та інформацію про шахрайські дії, тисячі українців передають інформацію про банківську картку шахраям.

Про це засновник Монобанку Олег Гороховський написав у своєму блозі в Telegram.

Монобанк. Фото: скриншот Youtube
Монобанк. Фото: скриншот Youtube

"Погляньте на динаміку шахрайства за нашими картами. Такою інформацією з вами не поділиться жоден банк. І це при тому, що ми досягли космічного рівня протидії. Наші моделі зупиняють більше 80% цього безумства і якби не вони, ці цифри були б у три-чотири рази вище", – написав він.

Клієнти Монобанку щомісяця через шахрайство втрачають 25,9 млн – 18,8 млн грн. Найчастіше шахраї використовують социнжиніринг (тобто під будь-яким приводом умовляють передати дані банківської картки).

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

монобанк
монобанк

На другому місці за популярністю – псевдо-брокери та біржа. Через фішинг (крадіжку даних за допомогою спеціальних сайтів та форм) клієнти втрачають від 1,7 млн до 3,4 млн грн на місяць.

Найменш популярний спосіб обману – перевипуск СІМ-карти шахраями та виманювання – від 34 тис. до 222,3 тис. грн. втрат на місяць.

"Не більше закликатиму до розсудливості, тому що робив це вже п'ять разів. Просто скажу - для тих, хто читає мій блог, вакцинація не потрібна і пін-коди, ви нікому не передаєте. Але це не точно", - написав він.

Нагадаємо, ми писали, що Monobank блокує карти "Є-відновлення": українці скаржаться, що не можуть ремонтувати житло

Як повідомляв "Знай.ua", Monobank без попередження блокує карти: українець розповів, як його залишили без грошей.

Також "Знай.ua" інформував, клієнти скаржаться, що Monobank обмежує оплату за програмою єВідновлення.