Українці за час війни втратили і робочі місця, і свої стабільні заробітки. Однак після суттєвого спаду зарплати почали зростати. Отримують підвищені виплати представники певних професій.

Безробіття на початку вторгнення було на катастрофічному рівні, і лише за півтора року можна сказати, що ринок праці відновився. На даний момент найбільш високооплачувані спеціальності пов'язані з фінансами, торгівлею та обслуговуванням клієнтів.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Дослідження порталу Work.ua показало, що зарплати за рік зросли також у кухарів, офіціантів, охоронців та психологів. Остання зазначена професія особливо зараз має попит через наслідки війни. Загалом зарплати фахівців стали більшими на 63%.

Істотно підвищили оклад будівельникам, архітекторам, дизайнерам інтер'єрів, менеджерам з продажу та продавцям, представникам туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

Популярні новини зараз
Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

будівельники
будівельники

Аналітики вважають, що зростання зарплат пов'язане з тим, що на послуги цих фахівців злетів попит через відновлення країни. Крім того, малий бізнес також не стоїть на місці, популяризується внутрішній туризм. Втім, навіть кількість вакансій відчутно збільшилася - більш ніж на 100%.

Медикам та фармацевтам, працівникам у сфері б'юті-індустрії, сільського господарства та надання послуг для населення та бізнесу теж переглядають зарплати. Проте у деяких оклади зросли мінімально:

  • фінанси, бухгалтерія, банківська справа, аудит (середня зарплата – 18 000 грн);
  • логістика, транспорт (середня зарплата – 20 000 грн);
  • реклама, маркетинг, PR (середня зарплата – 20 000 грн).

Нагадаємо, декларування зброї під час війни: у Раді готують новий закон для цивільних

Раніше ми писали про те, що українським школярям збільшили навчальний рік: з чим це пов'язано

Як повідомляв Знай.ua, в Україні зникнуть селища міського типу