Україна має план на випадок смерті Зеленського: хто займе ключові посади

Джо Байден та Володимир Зеленський, саміт НАТО, фото: Офіс Президента
Джо Байден та Володимир Зеленський, саміт НАТО, фото: Офіс Президента

Американське видання Politico написало про те, що Україна має план на випадок можливої загибелі президента Володимира Зеленського під час війни. Автори вважають, що його смерть стала б психологічним шоком, але оборона країни без нього залишиться на гідному рівні. З того часу, як він відхилив пропозицію про евакуацію, сказавши своїм майбутнім американським союзникам: "Мені потрібні боєприпаси, а не таксі", український президент відіграє ключову роль у отриманні Україною міжнародної підтримки для боротьби з окупантами. Хоча російськи танки давно відійшли від столиці, небезпека для Зеленського все ще є високою.

Хто може оформити щомісячну доплату 837 гривень

Гроші. Фото: Telegram
Гроші. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Українські пенсіонери віком від 80 років можуть оформити доплату у розмірі 837 гривень. Умови отримання доплати, зазначені у Законі України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб" та постанови Кабміну №261. Частина українців на пенсії можуть розраховувати на щомісячну доплату – 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Оскільки у 2023 році його розмір становить 2093 гривні, то доплата становитиме 837 гривень щомісяця.

Український фехтувальник помер на Чемпіонаті Світу просто на майданчику: йому було лише 28

Фехтування, скріншот: Youtube
Фехтування, скріншот: Youtube

28 липня хоч уже й минулося, проте цей день варто пам'ятати, як річницю від дня смерті українського олімпійського чемпіона з фехтування на рапірі Володимира Смирнова. Справа в тому, що в період з 1970-х по 1980-і роки він вважався найсильнішим у цьому виді спорту у всьому світі. За період кар'єри він тричі придбав золото Чемпіонату Світу, а також комплект нагород Олімпіади-1980, що проходила у Москві. Але вже за два роки, на ЧС-1982 у Римі, де наш спортсмен вкотре вважався фаворитом, сталася трагедія. 19 липня, поєдинок проти переможця Олімпіади-1976, Маттіаса Бера з Німеччини. Справа в тому, що в якийсь момент під час атаки у противника зламався клинок, але, за інерцією, спортсмен продовжив рух.

До 10 гривень за куб: скільки українці будуть віддавати за газ у серпні, постачальники показали ціни

Газові лічильники. Фото: Youtube
Газові лічильники. Фото: Youtube

Платежі за газ займають значну частку витрат на комунальні послуги, особливо у зимовий період. Втім, поки що залишається один місяць літа і постачальники показали розцінки на серпень. Станом на 31 липня свої річні пропозиції на серпень оприлюднили 12 постачальників газу. Якщо порівнювати з попереднім місяцем, то тарифні зміни побутові споживачі не відчують. Платити за блакитне паливо доведеться від 7,70 до 9,99 гривні за кубометр, залежно від постачальника.

Клієнти Monobank втрачають щомісяця до 26 млн грн: розводять на рівному місці

Монобанк, точка видачі: фото з вільних джерел
Монобанк, точка видачі: фото з вільних джерел

Попри систему захисту та інформацію про шахрайські дії, тисячі українців передають інформацію про банківську картку шахраям. Про це засновник Монобанку Олег Гороховський написав у своєму блозі в Telegram. Клієнти Монобанку щомісяця через шахрайство втрачають 25,9 млн – 18,8 млн грн. Найчастіше шахраї використовують социнжиніринг (тобто під будь-яким приводом умовляють передати дані банківської картки).