СБУ викрила керівників навчального центру Нацгвардії.

За даними правоохоронців, керівник навчального центру Нацгвардії з вересня по грудень 2022 року, підписував рапорти про нарахування собі та своїм підлеглим, зокрема, трьом старшим офіцерам, щомісячної доплати - 100 тис. грн.

Заримання. Фото: СБУ
Заримання. Фото: СБУ

Ці кошти передбачені за безпосередню участь у бойових діях. Однак на передовій вони не були, не говорячи вже про виконання завдань.

Таким чином з вересня по грудень 2022 року фігуранти незаконно "преміювали" себе на загальну суму майже 1 млн бюджетних гривень. За даними слідства, до організації "схеми" причетний керівник навчального центру Нацгвардії. Саме він безпідставно підписував рапорти щодо нарахування бойових премій своїм підлеглим. Серед них – троє старших офіцерів. — йдеться у повідомленні СБУ.

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені
Показати ще

Рекрутинг до ЗСУ, скріншот: YouTube
Рекрутинг до ЗСУ, скріншот: YouTube

На підставі зібраних доказів керівнику навчального центру Національної гвардії повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби).

Трьом його підлеглим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Згідно з законодавством, їм світить до 8 років тюрми.

Нагадаємо, ми писали, що воєнкомів-олігархів поменшає: ким замінять мажорів з ТЦК.

Як повідомляв "Знай.ua", тримайте пельку на петельці 3 серпня і не їжте яблук: прикмети та заборони на Онуфрія Печерського, як привернути кохання.

Також "Знай.ua" інформував, масштабні "штампування ухилянтів": у військкоматах 11 областей провели обшуки.