У травні журналісти Bihus.Info показали, як нардеп Богдан Торохтій використовує придбаний у березні 2023 року Mercedes-Benz EQS, та відпочиває на морі за кордоном під час воєнного стану.

Журналісти дослідили, що з березня 2022 року родина Торохтія встигла змінити три автомобілі. Усі вони купувалися на ім'я його дружини Аліни Левченко. Але їздить на новому Mercedes-Benz EQS вартістю $197851 сам нардеп.

Українців цікавить питання, звідки у нардепа такі гроші?

Згідно з офіційною інформацією на сайті партії "Слуга народу", перед тим, як Богдан Торохтій став нардепом, він працював юрисконсультом ПАТ, а до цього в Кіровоградській ОДА. Чесно заробити на таких позиціях гроші, необхідні для такого способу життя, видається неможливим. - йдеться у розслідванні.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Його дружина, Аліна Левченко, у Facebook заявила, що її статки дозволяють купувати автомобілі. Її сторінку в соцмережі закрито. На ній можна побачити гарне фото Аліни та місця її робіт: Центр сертифікації та експертизи насіння, районна парторганізація партії УДАР.

Вона колишня радниця гендиректора у ДП Антонов, екс-помічниця нардепа Сергія Капліна та екс-радниця екс-міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Незрозуміло, що саме рекомендувала ця молода красуня. І за що їй сплачували такі гроші. Аліна вирішила нікому ці таємниці не розкривати.

Чистив соцмережі та Богдан Торохтій. Журналісти вивчили його інтереси, відображені у підписках у Instagram. Назви сторінок вражають: Мерседес, Rolls Royce, Тюнінг БМВ, Поліція Дубаї, Елітний відпочинок, Російський бізнес журнал, Круїзи для мільйонерів, Дизайн від Владикавказу до Москви та багато іншого. Важливо відзначити, що Україна в інтереси народного депутата взагалі не входить. А ось у Росії інтереси в нього є.

Після публікації відеоогляду його підписок Торохтій швидко зачистив найодіозніші позиції.

Нагадаємо, ми писали, що комбат 3-ї ОШБр Кухарчук про відпочинок "слуги народу" Торохтія закордоном: ми ж всього лише військові, а не народні обранці.

Як повідомляв "Знай.ua" Арахамія виправдав нардепа Торохтія за відпочинок за кордоном.

Також "Знай.ua" інформував, скандальний Торохтій наважився попросити у Кличка 8 квартир у Києві для "помічників".