Щодня у світі щось відбувається, що змушує людство замислитись.

То катаклізми, що почастішали, то вихід акул з відкритого моря ближче до людей, то знахідки археологів, то заяви США про інопланетян... Все це не може не турбувати, але зараз почали надходити тривожні звістки і про планети Сонячної системи.

Космос.  Фото: скриншот Youtube
Космос. Фото: скриншот Youtube

Сонце, неймовірно потужне джерело світла та тепла, також може часом виявляти свою силу в несподіваних і навіть небезпечних формах. Одним із таких явищ є сонячний корональний викид — подія, здатна викликати серйозні наслідки для людського здоров'я та технологічних систем. Через ці викиди вчені засікли аномальні випадки на Землі, Марсі та Місяці.

Корональні викиди можуть становити серйозну загрозу для людського здоров'я та технологічних систем на Землі та в космосі. Одним із основних побоювань пов'язаних із цими подіями є іонізуюча радіація, яка супроводжує викиди. Ці заряджені частинки, проникаючи в організми живих істот, можуть пошкодити клітини, спричинити мутації в ДНК і призвести до розвитку радіаційних хвороб.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам
Показати ще

Спалахи на сонці. Фото: Youtube
Спалахи на сонці. Фото: Youtube

Однією з помітних подій, пов'язаних із сонячними корональними викидами, була подія 28 жовтня 2021 року. Саме цього дня міжнародна команда вчених зареєструвала потужний корональний викид сонячної маси. В ході цього явища велетенський «мова» сонячної плазми вирвався з поверхні Сонця і пронизав верхні шари сонячної атмосфери. Частина цієї плазми була викинута в космос, і саме ці заряджені частки могли загрожувати живим організмам на Землі та інших планетах.

Земля, володіючи атмосферою та магнітним полем, забезпечує нам певний захист від сонячних корональних викидів. Проте, навіть наша потужна планетарна оболонка не завжди здатна повністю утримати весь потік радіації.

Спалахи на сонці. Фото: Youtube
Спалахи на сонці. Фото: Youtube

Історія також застерігає нас від потенційних небезпек, пов'язаних із радіацією у космосі. Подія 1972 року, коли сонячний корональний викид обрушився на Місяць і спричинив значну дозу радіації, показує, що навіть наш найближчий космічний сусід може стати небезпечним місцем для людини.

Нагадаємо, що астрофізик заявив, що протягом місяця ми дізнаємося про присутність НЛО на Землі: вони тут з 2014 року.

Раніше ми повідомляли, що вчені розповіли, що надіслали повідомлення до НЛО і отримають відповідь вже у 2029 році: "Це знаменита ідея Карла Сагана".