Спеціально для наших шанованих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важливі новини. Справа в тому, що багато українців можуть отримати допомогу від держави на оплату комунальних послуг.

На даний момент розмір виплати є суто індивідуальним. Саме тому у Міністерстві соціальної політики України надали приклад розрахунку.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Отримати субсидію сім'я може у разі, якщо сума всіх платіжок (у межах встановлених соціальних нормативів споживання послуг) занадто висока і становить значну частину сукупного доходу.

Але, як зазначають у Мінсоцполітики, держава також аналізуватиме майновий стан сім'ї. Наприклад, чи немає сім'ї кількох квартир, дорогих автомобілів, депозитів та іншої розкоші.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Додатково цього літа Уряд спростив критерії отримання субсидії для багатодітних, прийомних сімей, сімей, де є особи з інвалідністю.

Субсидія 2023 – приклад розрахунку на сім'ю з 4 осіб

Для розрахунку беремо такі дані:

- розмір плати за житлово-комунальні послуги, виходячи із соціальних норм та соціальних нормативів користування послугами – 3500 грн.

- чоловік та дружина працюють, їх місячний дохід – 15 000 грн.

- базовий коефіцієнт - 2

- базова норма плати за послуги – 15

- прожитковий мінімум – 2589 грн.

Якщо зважити на ці дані, то субсидія виходить 1850 гривень.

Нагадаємо, в Україні подорожчала комуналка: як змінилися ціни за рік.

Раніше повідомлялося, "Ганьба, подавитеся...": в "Укрпошті" почали пропадати посилки із зоомагазинів, реакції нуль.

Також, які зміни чекають на пенсіонерів навіть під час війни – у ПФУ поділилися статистикою.