Українці можуть втратити весь урожай часнику ще до зими: посипте сіллю та закрийте

Часник, фото: Знай.ua
Часник, фото: Знай.ua

Часник є дуже корисним продуктом, але при неправильному зберіганні може втратити всі свої властивості. Щоб часник не втратив свої корисні властивості та вітаміни, важливо правильно підготувати його до зберігання після викопування. Насамперед слід пам'ятати, що пошкоджені головки непридатні для зберігання, тому їх слід використовувати найближчим часом. Спочатку викопані головки часнику потрібно покласти в тінисте місце на кілька годин, щоб вони підсохли. Після цього обтрушуємо від землі і на кілька тижнів залишаємо на тимчасове зберігання в місці, що добре провітрюється.

Відбивав небо у росіян із перших хвилин війни: загинув відомий пілот "Джус"

Андрій Пильщиков, фото: соцмережі
Андрій Пильщиков, фото: соцмережі

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

З Житомирської області прийшли трагічні новини. Відомий український льотчик із позивним "Джус" загинув в авіакатастрофі. Є інформація, що на Житомирщині у п'ятницю, 25 серпня, зіткнулися два навчальні літаки. Про це стало відомо завдяки повідомленню українських медіа, а також заяві друга "Джуса" Павла Поцелуєв та волонтера Меланії Подоляк у соціальних мережах. Так, у Житомирському районі зіткнулися учбові літаки Л-39, троє пілотів загинули. Інформацію про загибель Джуса повідомив Поцелуєв.

Пенсіонерів потішать величезними виплатами - але вже не 2023 року, коли на них чекати

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Пенсійні виплати — одна з головних соціальних тем, яка обговорюється багато років. Виходить так, що соціальна допомога від держави зростає не так швидко, як інфляція. Особливо за умов повномасштабної війни. Тому іноді люди починають не те, щоб жити... а виживати у світі, де треба і їжі купити на 5 тисяч гривень та з цих же грошей заплатити за комунальні послуги. Наразі на сайті Верховної Ради України з'явилася приємна інформація про бажання змінити пенсійні виплати. Вже найближчим часом громадянам похилого віку хочуть підвищити суми виплат за рахунок масштабної індексації та подальших подібних процесів. Загалом планується зміна підходу до нарахування пенсій.

В одеському ТЦК знайшли ще одного воєнкома-олігарха: елітний автопарк та купа нерухомості

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Начальника сектору комплектування Одеського обласного ТЦК Дениса Галушка спіймали на незаконному збагаченні на понад 14 мільйонів гривень. У НАЗК відзначають, що починаючи з 2020 року теща воєнкома купила, а потім продала два автомобілі: Mercedes-Benz GLE 43 AMG вартістю 2 мільйони гривень та Mercedes-Benz GLS 350 вартістю 2,3 мільйона гривень. У 2022 році вона стала щасливою володаркою BMW X7 XDRIVE 30D, а восени того ж року придбала будинок і земельну ділянку вартістю понад 3 мільйони гривень.

У польському Жешуві спалах смертельної болячки: ключове місто для військової підтримки України

Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube
Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube

У польському місті Жешув, що недалеко від кордону з Україною, спалахнула смертельна хвороба. Кількість заражених становить понад 100 осіб, а загинуло вже 7 хворих. Смертельну "хворобу легіонерів" виявили щонайменше у 113 мешканців Жешува. Співробітники Агентства внутрішньої безпеки перевіряли різні об'єкти в місті, щоб знайти осередок поширення бактерій. Насамперед перевірили водогін, адже на думку експертів, саме таким шляхом могло статися зараження. Міська влада зазначає, що ситуація незвична і запускає профілактичні заходи. Понад 1000 кілометрів водопроводів Жешува продезінфікують хлором та озоном.