На Харківщині повідомили про підозру службовцям районного ТЦК.

До вчинення правопорушення були причетні начальник ТЦК та соцпідтримки та керівник відділу кадрів цієї ж установи. Таку інформацію було повідомлено в Національній поліції.

Викриття фіктивної служби. Фото: Національна поліція

Згідно з інформацією поліціянтів, начальник територіального центру комплектування мобілізував жінку в березні 2022 року та за допомогою начальника кадрового забезпечення цього ж ТЦК влаштував на службу. Однак, мобілізована жінка весь цей час не проходила службу, а отже й працевлаштування було фіктивним. Від початку та до звільнення зі "служби" жінці нарахували зарплату та надбавки загальною сумою близько 700 тисяч гривень. Таку суму службовці "відмили" за 1 рік та 4 з половиною місяці.

На робочих місцях та за місцем проживання, правоохоронці виявили документацію, яка є доказом того, що жінка була прийнята та звільнена з місця роботи.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Викриття фіктивної служби. Фото: Національна поліція

За виявленим фактом, службовцям військкомату висунуто підозру про привласнення , розтрату майна чи заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (частина 4, статті 191 ККУ). Начальнику районного ТЦК та начальнику відділу кадрів загрожує позбавлення волі строком від 5 до 8 років та позбавлення права займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Дивний збіг" ціною у $30 млн: племінник нардепа Касая став постачальником курток для ЗСУ, заробивши "на гандболі"

Раніше портал Знай інформував, чоловік або дружина таємно продали майно: як отримати половину при розлученні

Також наш портал повідомляв, про корм для рибок та їдальню теж не забули: депутат перерахував скандальні закупівлі "Енергоатому" для окупованої ЗАЕС