За законодавством майно подружжя після розлучення ділиться навпіл, однак колишні закохані вдаються до різних хитрощів, щоб не втратити право власності на нерухомість або авто.

Що робити у такій ситуації розповіла юрист Оксана Рябчук на порталі PRIKHODKO&PARTNERS.

Скрін, відео YouTube розлучення
Скрін, відео YouTube розлучення

Вона пояснює, що найчастіше на практиці трапляються ситуації, коли подружжя купувало раніше автомобіль за спільні кошти, проте знаючи що справа йде до розриву стосунків, без відома іншого партнера переоформлюють його на близких родичів - тата, маму, дідуся і т.д.

Чи можна щось зробити в такому випадку

Оксана пояснила, що в такій ситуації потрібно буде звертатись до суду із позовною заявою, в якій потрібно довести факт продажу майна одним з подружжя майна, без відома іншого.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Розлучення, розлука, ілюстративне фото: pixabay.com
Розлучення, розлука, ілюстративне фото: pixabay.com

"І в разі виграної справи ви зможете отримати грошову компенсацію за продане таке рухоме майно в розмірі 50 % від суми вартості автомобіля, відповідно до законодавчо закріпленого принципу рівності часток у спільно набутому майні подружжя", – зазначила юристка.

Розлучення у судовому порядку, кадр з відео
Розлучення у судовому порядку, кадр з відео

Вона розповідає, що в судовій практиці є багато успішних справ у розподілі майна. Тож, якщо позивач доведе у справі, що він не знав про продаж такого майна і воно було набуте за час існування шлюбу, то отримає компенсацію половини вартості такого майна.

Нагадаємо, навчальний рік 2023-2024: у КМДА назвали дати семестрів та канікул у школах Києва

Раніше ми писали про те, що їжа, пігулки, одяг і навіть транспорт: українцям безкоштовно роздають дуже потрібні речі

Як повідомляв Знай.ua, для українців стала доступна ще одна безкоштовна медична послуга