У Львові театрознавиця взяла гроші, які були призначені для закупівлі допомоги військовим Збройних Сил України.

Відомо, що 25 річна Катерина Сегет забрала кошти ніби то на дрони для ЗСУ, але зобов'язання проігнорувала. Учасники цієї події прокоментували ситуацію для видання ZAXID.NET.

Львівська театрознавиця звинувачується у шахрайстві з грошима, які були призначені для допомоги військовим. За словами постраждалих, дівчині були передані кошти на дрони та іншу військову допомогу ЗСУ, але у результаті замовлений товар не надійшов. Ба більше, дівчина не повернула гроші за невиконане замовлення. Цей факт став підставою відкриття кримінального провадження.

На це відреагувала львівська волонтерка та активістка Ольга Тесляк. Вона у своєму дописі розказала, що таких “помічників” потрібно запам'ятати й закарбувати номери телефонів, і вірити їм ні в якому разі не треба. Такі люди беруть гроші, та обіцяють привезти військове приладдя, котре життєвонеобхідне військовим. Але потім просто пропадають, забираючи гроші собі.

Пост Ольги Тесляк. Фото: Фейсбук

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

З її слів, дівчина працювала не одна та мала декількох спільників. Окрім цієї ситуації, є ще декілька, в яких фігурує дана особа, там вона також кинула людей на гроші. Наприкінці червня дівчина отримала від бійця підрозділу ЗСУ 360 гривень на дрони. Дрони не отримані й до тепер, а гроші просто пропали разом з Катериною Сегет. Спочатку вона говорила, що дрони є і вони у Львові, потім говорила, що дрони має інша людина. Ці обіцянки продовжувалися понад 2 місяці. Після цього вона зовсім пропала разом із грішми.

Деньги. Фото: скрин youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Ще одна жінка стала жертвою спільника театрознавиці. Та також хотіла придбати дрони та передала гроші. Чоловік все годував обіцянками про купівлю та передачу, а після до справи приєдналася і сама Катерина. Ніби то саме вона мала привезти все в Україну. Зрештою ні грошей, ні дронів.

Наразі досудове розслідування по справі шахрайства триває.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як в наративах російської пропаганди: чиновник Міносвіти висміяв незалежність України та країн Балтії

Раніше портал Знай інформував, мер Кременчука Малецький поскаржився, як йому важко купувати не за завищеними цінами

Також, наш портал повідомляв, "Вигребли до нуля": шахраї з кол-центру вкрали у волонтера всі гроші, зібрані на ЗСУ