29 серпня було повідомлено про підозру п'ятьом особам, щодо заволодіння “Міжнародним аеропортом Одеса”.

Окрім того, підозрюють їх і в заволодінні коштами з його діяльності у розмірі 2,5 мільярди гривень. Про це повідомили в пресслужбі НАБУ.

САП повідомляє, що ще у 2011 році групою осіб, я складі якої числився і колишній голова Одеси було розроблено злочинний план. Окрім очільника міської ради, був його заступник та декілька дуже відомих у місті олігархів. Згідно протиправної схеми з балансу територіальної власності було знято стратегічний об'єкт - міжнародний аеропорт Одеси та переведено до приватної власності (перейшов у власність міста спільно з інвесторами).

Схема заволодіння майном аеропорту. Фото: НАБУ

Учасники схеми розробили дії, у результаті яких місто не контролювало об'єкт, він повністю належав разом з прибутками цим особам. До міста не потрапляло ні копійки. Зате цим особам роками надходили незаконні кошти. Щоб зробити повернення під контроль міста об'єкт неможливим, комплекс був зданий під заставу для кредиту. Кредит заради цього просто не гасили роками.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Одеський аеропорт, фото: Телеграм-канал "IN UA"
Одеський аеропорт, фото: Телеграм-канал "IN UA"

Ці дії призвели до того, що держава отримала збитків за ці роки на 2, 5 мільярди гривень. 118 мільйонів - саме скільки вартує аеропорт, а інша частина - прибуток, який отримали підозрювані за роки незаконної експлуатації комплексу.

На цей час щодо осіб відкрито кримінальну справу та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Досудове слідство наразі триває.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, мер Кременчука Малецький поскаржився, як йому важко купувати не за завищеними цінами

Раніше портал Знай інформував, "Дивний збіг" ціною у $30 млн: племінник нардепа Касая став постачальником курток для ЗСУ, заробивши "на гандболі"

Також, наш портал повідомляв, пільги, безкоштовне навчання та проживання: новій категорії українців допоможуть зі здобуттям освіти