Для всіх наших шановних читачів, котрі уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важливі новини. Справа у тому, що у вересні українцям не варто перейматися підвищенням тарифів на воду - поки їх не буде.

Однак при цьому в різних областях країни, як відомо, громадяни платять за водопостачання та водовідведення по-різному.

Один із українських телеканалів порівняв, де найвищі та найнижчі тарифи на воду у воєнний час.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Місцеві водоканали мають повноваження самостійно регулювати свої тарифи і деякі з них встановили ще рік тому надхмарні суми, які навіть зараз вважаються високими на тлі інших тарифів. Найбільше за воду платять мешканці Дніпра, Запоріжжя та Умані.

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Так, у Дніпропетровській області тариф для споживачів КП "Павлоградське ПУВКГ" за водопостачання становить 39,42 грн, а за водовідведення – 14,24 гривні. Тобто загалом місцеві жителі за використаний кубічний метр води платять 53,664 гривні.

Кран, фото Київводоканал
Кран, фото Київводоканал

Мешканці Запоріжжя платять 25,044 гривні за кубометр, а за водовідведення води ще більше – 40,512 за куб. Отже, платіжки споживачам формують із розрахунком 65,556 грн за кубічний метр води.

Споживачі комунального підприємства "Уманьводоканал" платять за кубічний метр води 34,164 гривні, за водовідведення – 23,340 гривні, і в сумі виходить 57,504 грн.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

У мешканців інших областей України сумарний тариф за воду та водовідведення не перевищує 50 грн за кубометр. Наприклад, тариф у Києві становить 41,136 грн/куб.м, у Луцьку – 32,55 грн/куб.м, у Полтаві – 44,44 грн/куб.м, у Хмельницькому – 34,36 грн/куб.м, Чернівцях – 32,97 грн/куб.м тощо.

Нагадаємо, без гарячої води та опалення: в "Укртеплокомуненерго" зробили важливу заяву.

Раніше повідомлялося, "Рівень жлобства": чоловік харківської чиновниці Луценка прибув до Франції на службовому авто облраді, щоб купити ресторани.

Також харківський олігарх Олександр Ярославський розважається з російським кумом Дерипаскою: ще й отримує гроші від міста .