Незважаючи на зміщення фокусу уваги українців на війну, коронавірус нікуди не подівся, ним так ї хворіють у різних формах.

Тепер вакцинацію від коронавірусної інфекції в Україні можуть зробити обов’язковою для деяких категорій громадян. Таке припущення висловив головний санітарний лікар Ігор Кузмін під час брифінгу, передає Укрінформ.

Ігорь Кузін, фото: РБК-Україна
Ігорь Кузін, фото: РБК-Україна

За слова Кузіна, у світі переглядають рекомендації щодо включення вакцинації проти Ковіду в план щеплень. Оприлюднити цю інформацію зможуть в листопаді цього року. А після світових рекомендацій. алгоритм зможуть розглянути і в Україні.

Головний державний санітарний лікар, заявив, що вже сформували певні групи ризику, для яких вакцинація може стати обов’язковою. Обов’язково, мають проходити вакцинацію медичні працівники.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Групи ризику віком після 60 років. У цьому віці організм піддається вірусам та інфекціям, а переносяться вони значно гірше. За статистикою, більшість смертей від наслідків коронавірусу спостерігалося у людей, які підпадали під цю вікову категорію.

Вакцинуватися можуть і громадяни з імунокомпрометованими станами. Це люди, у яких так чи інакше порушені функції імунітету через хронічні хвороби.

Дітям, які хворіють на інфекційні захворювання також можуть ввести обов’язкову вакцинацію. Це також пов’язано з можливим важким протіканням хвороби та надзвичайно високими ризиками ускладнення після. Тому для запобігання варто вакцинуватися.

Вакцинація. Фото: Anadoly Agency
Вакцинація. Фото: Anadoly Agency
Вакцинація. Фото: Anadoly Agency

Усі ці групи ризику мають одну спільну рису – велика ймовірність важкого протікання хвороби незалежно від штаму вірусу. Тому буде розглядатися варіант вакцинації.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, У польському Жешуві спалах смертельної болячки: ключове місто для військової підтримки України

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Світ на порозі наступної пандемії? Новий штам коронавірусу прийшов у кілька країн, вакцини можуть бути безсилі

Також наш портал інформував За що у пологовому не треба платити: МОЗ назвав безоплатні послуги для породіль