У наступному році Польща збирається призупинити фінансову допомогу для українських біженців.

Це може призвести до загострення відносин між двома країнами, впевнені експерти. Польща заявила, що допомогу біженцям з України продовжувати не збирається. У цю допомогу входило безкоштовне медичне обслуговування, освіта та влаштування на роботу.

Диплом, вища освіта: фото з вільних джерел
Диплом, вища освіта: фото з вільних джерел

Про це повідомив Петро Мюллер в інтерв'ю Polsat, повідомляє Bloomberg.. Чиновник є представником польського уряду, який підтвердив це рішення, нагадавши, що ці квоти перестануть діяти вже у наступному році.

Польща дуже довгий час є союзником України. Країна постійно надавала фінансову та військову допомогу. Але останнім часом стосунки між країнами починають гіршати. Особливо це видно на тлі виборів у Польщі, які мають відбутися незабаром.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Заступниця міністра соціальної політики та сім’ї Анна Шмідт підрахувала допомогу Польщі Україні. На допомогу українським сім’ям країна витратила 550 мільйонів доларів.

Деньги. Фото: скрин youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Такий крок може спровокувати міграційні потоки між країнами. Вже зафіксовано багато переїздів українців у Німеччину, де громадяни шукають кращих умов заробітку та проживання. Зафіксовано, що у Польщі кількість українських переселенців зменшилася на 350 тисяч людей. У Німеччині ж навпаки, наплив біженців, там кількість українців збільшилася на 410 тисяч. Відмічається, що Німеччину вибирають через кращі умови праці та соціальні умови. У Німеччині відмічаються більші заробітні плати та соціальні квоти.

На початку повномасштабної війни Польща перша прийняла до себе найбільшу кількість українських громадян. Але зараз вона втратила лідерство, яке у неї забрала Німеччина.

Нагадаємо, портал Знай інформував, поляки напали на українця-таксиста прямо в машині: йому дивом вдалося врятувати, все потрапило на камеру

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ЄС посилює правила в'їзду для українців

Також, наш портал інформував, як українцям враховуватимуть стаж роботи у Польщі при виході на пенсію: у ПФУ дали чітку відповідь