Багато українських родин використовуються для обігріву будинку газовий котел. При правильній експлуатації можна заощадити блакитне паливо та пройти опалювальний сезон із меншими витратами. Про це повідомляють експерти YASNO.

Чимало українських сімей мають удома індивідуальне опалення. Витрати газу в холодну пору року відчутно зростають і суми в платіжках стають непідйомно високими. Однак удар по гаманцю можна зменшити.

Газовий котел, скріншот: YouTube
Газовий котел, скріншот: YouTube

Експерти радять підтримувати у приміщенні температуру на рівні 21°, оскільки вона є найбільш сприятливою для людини. Підвищення температури навіть на 1-2 градуси призводитиме до збільшення витрати енергії.

Газовий котел потребує належного догляду. Пил і бруд, які накопичуються всередині, призводять до перевитрати газу та навіть поломок. Експерти рекомендують перевіряти пристрій перед кожним опалювальним сезоном.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Досягти економії в 15-20% можна, якщо встановити на батареї терморегулятори для зменшення або вимкнення опалення в приміщеннях, які не використовуються.

Крім того, слід виключити вихід тепла із будинку через вікна, двері, дах, підлогу, систему вентиляції. Для цього слід провести термомодернізацію, яка потягне за собою неабиякі витрати, проте вони обов'язково окупляться.

Раніше портал Знай повідомляв, неприємний подарунок під ялинку: експерти вважають, що підвищення тарифів на світ уже не за горами.

Також наш портал інформував, "Треба бути готовим до гіршого": в "Укренерго" розповіли чи знадобляться генератори та павербанки цієї осені.

Крім того, ми писали, батареї будуть давати відчутно більше тепла: три лайфгаки, які не дадуть замерзнути взимку.