У 2024 навчальному році державної підсумкової атестації для школярів 4-их, 9-их та 11-их класів не буде.

Про це повідомив Сергій Бабак - очільник освітнього комітету ВРУ. Окрім цієї заяви, чиновник розповів, що Верховна Рада готує законопроєкт, який регулюватиме умови вступу до навчальних закладів.

Допис Сергія Бабака. Фото: скрін Телеграм

Пілотування моніторингу ДПА у 2024 році

Однак скасування ДПА стосується не всіх школярів початкових класів. За словами Тетяни Вакуленко деякі учні візьмуть участь в пілотуванні моніторингової програми державної підсумкової атестації. Директорка Українського центру оцінювання якості освіти розповіла, що буде обрано 2000 учнів для проходження завдань з ДПА, які розробив центр.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Школа, фото: скріншот із відео
Школа, фото: скріншот із відео

Учасників моніторингу будуть обирати серед бажаючих, тобто участь буде не обов'язковою. Цей проєкт був створений, щоб напрацювати інструменти та випробувати процедури. Завдання будуть передбачати перевірку знань у сфері української мови, літератури та математики.

У 2022 та 2023 роках, українські школярі не складали ДПА (учні 4-их та 9-их класів). Одинадцятикласники для вступу в ВУЗи складали національний мультипредметний тест, на основі якого й проходив вступ до навчальних закладів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, в українських школах можуть скасувати систему оцінювання: яких предметів торкнеться

Раніше портал Знай інформував, частину університетів та коледжів зачинять назавжди: в МОН розповіли чому

Також наш портал повідомляв, вибір або зміна форми навчання: у Міносвіти розповіли як це зробити