Головний наслідок у вигляді кризи отримало ПАТ "Укрнафта" - через скандали, багатомільйонні схеми, спад видобутку, захмарні зарплати топ-менеджерів, масові "чистки" професіоналів та системні помилки.
Такі сумні підсумки підбили журналісти у річницю націоналізації "Укрнафти".

Укрнафта, скриншот
Укрнафта, скриншот

Як з'ясували ЗМІ , за нових управлінців ПАТ дешево продає газ олігархам-мільярдерам по 18 тис. грн за тисячу "кубів", для потреб українців "Нафтогаз" змушений купувати той самий газ майже по 24 тис. грн.
Водночас, паливо для потреб ЗСУ продається з майже мільярдною переплатою ПДВ. А зарплати менеджерів шокують: директор Корецький заробляє майже $45 тис. на місяць в "Укрнафті" та стільки ж - в "Укртатнафті".
Інші ж "топи" щомісяця одержують від $10 тис. до $19 тис. До речі, Сергій Корецький вже фігурує у 4 виробництвах за зловживання. Силовики зайнялися також іншими управлінцями ПАТ. Це далеко не повний перелік обтяжливої ​​ситуації, що склалася в Укрнафті.

Укртатнафта. Фото з ukrtatnafta.com
Укртатнафта. Фото з ukrtatnafta.com

Ще влітку цього року була інформація, що у державній компанії "Укрнафта" під керівництвом Сергія Корецького продовжуються сумнівні угоди. Зокрема, компанія продає заарештований раніше природний газ за зниженими цінами.
Про це у Facebook розповідав політичний експерт Михайло Шнайдер, дивуючись, що це робить "Укрнафта" під керівництвом Сергія Корецького із мільйонною зарплатою.