Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершила досудове розслідування у справі про заволодіння майном та коштами ПАТ "Укрнафта" на суму майже 13,3 мільярда гривень.

На сьогодні прокурор САП надав доручення детективам НАБУ відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення, повідомляє пресслужба прокуратури.

Ігор Коломойський, скріншот: YouTube
Ігор Коломойський, скріншот: YouTube

Підозрюваними у справі є вісім осіб, серед яких ексголова правління ПАТ "Укрнафта", заступниця керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто і газоперероблювання ПАТ "Укрнафта" начальник відділу контролю за обліком та поставками нафти та нафтопродуктів ПАТ "Укрнафта", а також колишні директори п’ятьох комерційних підприємств.

СБУ. Фото: Youtube
СБУ. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За даними слідства, керівники ПАТ "Укрнафта" упродовж березня-серпня 2015 року незаконно поставили на користь п'яти комерційних підприємств нафту загальною вартістю понад 10 млрд гривень, якою службові особи цих підприємств заволоділи, заподіявши збитки ПАТ "Укрнафта" на зазначену суму.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, ми писали, що олігарха Ігоря Коломойського засікли у шикарному Radisson Blu у Буковелі.

Як повідомляв "Знай.ua" Коломойський не дає "ПриватБанку" взяти під контроль 245 автозаправок.

Також "Знай.ua" інформував, Parimatch не бачити зняття санкцій ще півстоліття: суд підтвердив роботу з росією.