Придивіться до здачі: українцям підсовують фальшиві купюри, як розпізнати підробку

Українцям стали рідше траплятися фальшиві купюри, проте таке явище досі існує. Начальника Департаменту грошового обігу НБУ Валерія Строчкова розповів як відрізнити справжню гривню від підробленої.

Виявити фальшиві банкноти не так просто, бо фальшивомонетники вміють досить якісно імітувати ультрафіолетовий захист, зазначив Строков. Підроблені купюри часто видають касири, зокрема, оскільки не перевіряють їх на ультрафіолетових детекторах.

"Загалом жодних форс-мажорів із підробленими гривнями не було – ситуація залишається стабільною та контрольованою", - заспокоїв чиновник.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних "Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти" Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну
Показати ще

В Україні виявили перший випадок нового варіанта коронавірусу - "Пірола": у МОЗ назвали симптоми

В Україні скасували дію карантину через пандемію коронавірусу, але хвороба не спить і продовжує атакувати людей. Лікарі виявили випадок нового субваріанту вірусу варіанта Омікрон під назвою "Пірола".

Першого хворого виявили на Рівненщині. Ним виявився 20-річний чоловік, повідомляє МОЗ. Новий субваріант вірусу спочатку з'явився влітку в Ізраїлі, а потім дійшов до США, Данії та Британії.

Зараз у кожній області фахівці центрів контролю та профілактики хвороб відбирають зразки, щоб дослідити штами і вивчати мутації, що виникають.

Коронавірус. Фото: скрін youtube
Коронавірус. Фото: скрін youtube

"Якщо це план, то чому про нього ніхто не знає?": українці обурюються, що світло вимикають, але їх попереджають вже після цього

Наразі в Україні не діють графіки відключення світла. Попри це деякі українці змушені підлаштовуватися під планові обмеження електроенергії.

Такі заходи змушені та застосовуються, коли на лініях проводять ремонтні роботи тощо. Тому компанії повинні заздалегідь попереджати про планові відключення через сайт або інші форми оповіщення клієнтів.

На офіційній сторінці ДТЕК Київські регіональні електромережі, схвильована жінка звернулася до компанії. За її словами, світло зникає без попередження, а повідомлення про планові відключення з'являються на сайті вже після вимкнення електроенергії.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Поки росіяни будують заводи з дронами, у Києві перед зимою оновлять газони: скандальний тендер на понад 2 мільйони

На порозі зими та у розпал війни "Київзеленбуд" проводитиме ремонт зрошувальних систем та озеленення у сквері на Галицькій та на бульварі Шевченка. Усі роботи розбили на три тендери загальною вартістю 2 млн. 275 тис. 646 грн.

Щоб не викликати резонанс, усі роботи розбили на кілька тендерів, зокрема озеленення та ремонт паливо-зрошувальної системи на бульварі Тараса Шевченка розділили на дві закупівлі.

За першим тендером на ділянці від вул. Михайла Коцюбинського по вул. Пирогова. На це із коштів платників податків піде 821 933 грн.

За умовами закупівлі повинні бути укладені поліетиленові відводи, коліна, патрубки та труби діаметром 63 мм, змонтовані розпилювачі та виконані електромонтажні роботи.

Парк. Фото Freepik
Парк. Фото Freepik

Атакуватимуть не лише "Шахедами": росіяни готують новинки на голови українців

Військові експерти попереджали, що ця зима в Україні буде складною за умов обстрілу росіян. Ворог не лише продовжує отримувати "Шахеди" від Ірану, а й працює над покращенням власних БПЛА.

Лише у вересні росіяни запустили в Україну близько 500 шахедів, але є надія, що запаси Ірану колись вичерпаються, розповів представник командування ЗС ЗСУ Юрій Ігнат "24 каналу". Крім того, у Росії вже відкрили завод з виробництва зброї, але невідомо якої.

Сумнівів немає в тому, що окупанти для атак будуть використовувати свої дрони, окрім "Шахедів".

Дрон-камікадзе типу "Ланцет", скріншот: Facebook
Дрон-камікадзе типу "Ланцет", скріншот: Facebook