Український телепродюсер та співзасновник "Ліга Сміху" Наум Баруля не відмовився від громадянства росії та має бізнес в Криму. Володимир Зеленський привів у владу доньку продюсера - Ірина Борзова, яка стала депутатом від "Слуги народу", а зятя Наума Барулі – Зеленський підвищив до голови Вінницької області.

Про це йдеться в розслідуванні "Схем".

Гендиректор "Ліги сміху" Наум Баруля до анексії Криму був тісно пов'язаний з російським "КВК": працював у Москві з Олександром Масляковим та організовував виступи команд у РФ та Криму.

Маслаков і путін. Фото скріншот з Youtube
Маслаков і путін. Фото скріншот з Youtube

Після Революції Гідності Баруля повернувся до Києва та почав працювати зі студією "Квартал 95", яку на той час очолював майбутній президент Зеленський.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Вони вдвох заснували гумористичне шоу "Ліга Сміху" та створили популярні українські серіали — "Країна У", "Танька і Володька" та інші.

Наум Баруля. Фото скріншот з Youtube
Наум Баруля. Фото скріншот з Youtube

Журналісти "Схем" з'ясували, що у квітні 2009 року Науму Барулі отримав російський паспорт.

Також стало відомо, що Наум Баруля їздив за російським громадянством в Крим аж до 2019 року.

Заробляючі гроші в Україні, він продовжив скуповувати нерухомість у Судаку.

Нявність російського паспорта в Наум Баруля доводять офіційні реєстри та бази даних росії.

Наум Баруля росіянин. Фото скріншот з Youtube
Наум Баруля росіянин. Фото скріншот з Youtube

Окрім того, Баруля у розпал війни володіє бізнесом в Криму та має актуальний ідентифікаційний код платника податків росії.

Якось коментувати журналістам "Схем" наявність російського громадянства продюсер відмовився.

На початку свого президенства Зеленський привів у владу родичів продюсера. Донька Барулі, Ірина Борзова, була обрана народною депутаткою "Слуги народу", а її чоловік та зять Наума Барулі став головою Вінницької області.

Нагадаємо, ми писали, що бізнес в Криму, який всі 9 років наповнював бюджет рф: журналісти розкрили правду про Гетманцева

Як повідомляв "Знай.ua", ЗМІ: Українські політики спокійно ведуть бізнес у Криму

Також "Знай.ua" інформував, зрадник Олег Царьов у шоці, що робиться в Україні: на підтвердження навів відео "Курган і Агрегат"