В розпал війни, коли тисячі окупантів штурмують Авдіїївський, Бахмутський та інші напрямки, із Державного бюджету продовжують витрачати мільйоні на зйомки нікому не потрібних програм.

Так, телеканал Рада оголосив тендер на "створення (виробництва) аудіовізуальних творів (телевізійних програм) для забезпечення цілодобового інформаційного марафону "Єдині новини #UAразом"" на 105 млн грн.

Про це повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

Його переможцем без конкурсу стала компанія "Кінокіт", яка повʼязана з вже екс-замом голови ОП.

"Сто пʼять мільйонів грн…це 2/3 від бюджету каналу Ради…. У мене одне питання? А ви зовсім ****лі?!", - емоційно додає Железняк.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Тендер на Телемарафон. Фото Telegram
Тендер на Телемарафон. Фото Telegram

Тендер на Телемарафон. Фото Telegram
Тендер на Телемарафон. Фото Telegram

За угодою "Кінокіт" має виробити 62 тис. хвилин контенту. Тобто кожна хвилина трансляції коштує платникам податків 1692 грн.

Цікаво, що цей контрант був розміщений на Прозоро ломаним файлом, однак його вдалося відновити. Нардеп з'ясував, що договір вже підписаний якимось в.о. Петренко із боку Парламенту, якого ніхто не знає.

Тендер на Телемарафон. Фото Telegram
Тендер на Телемарафон. Фото Telegram

Трохи розібравшись у убому тендері, Железняк виявив, що на програми для "Єдиних новин" було витрачено набагато більші суми.

Якщо рахувати із початку повномасштабного вторгнення, то загальна сума складає 273,5 млн грн.

"Перші контракти укладені 23/02/22- в той час як Рада готувала введення надзвичайного положення та екстрено голосувала перекидку грошей на армію…ці м**** уклали контрактів в той самий день на виведення на цю фірму перших 40 млн грн", - повідомляє депутат.

Телемарафон. Фото скріншот Youtube
Телемарафон. Фото скріншот Youtube

Зазначається, що кошти на рахунок компанії надходили і вже після його звільнення.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, поліція шукає прокурора Ільницького, який відгуляв шикарне весілля у розпал війни: підозрюють, що наречений втік за кордон

Раніше на порталі Знай повідомлялося, під Києвом чиновники нагородили себе величезними преміями: "Коли ж вони нажеруться"

Також, наш портал інформував, міг фінансувати путінську армію: СБУ оголосила підозру "алкогольному магнату" Черняку