У березні українцям повторно вручать повістки: кому чекати на них знову

В Україні триває війна та спільна мобілізація, яку продовжили до 13 травня 2024 року. Деякі з військовозобов'язаних досі можуть повторно отримати повістки.

Українцям, визнаним непридатними чи обмежено придатними та не мобілізованими, ТЦК можуть повторно вручити повістку на вулиці.

Повторно вручити повістку чоловікам можуть з наступних причин:

якщо ВЛК проходили понад рік тому;
для перевірки облікових даних;
для перевірки даних про заброньованого працівника;
для перевірки обставин відстрочення;
для мобілізації

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Платежі за березень будуть особливо болючими: кому доведеться платити за збільшеними тарифами

На деяких споживачів очікують особливо болючі платіжки за березень, оскільки платити доведеться за збільшеними тарифами.

Підвищення тарифів на комунальні послуги відбулося з 1 березня 2024 року для мешканців міста Надвірна. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті міської ради.

Починаючи з березня для споживачів дорожчають послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Перерахувати ціни на послуги вирішили відповідно до економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Українським школярам платитимуть 3 200 грн за семестр: які умови

У Чернігові ухвалили рішення збільшити матеріальні заохочення для успішних учнів. Згідно з новими правилами, учні, які досягають високих результатів у навчанні, кожен семестр отримуватимуть виплати у розмірі 3200 грн.

Раніше місцеві пільговики отримували підтримку у розмірі 1000 та 700 гривень за півріччя за визначні досягнення. Тепер міський бюджет готовий значно оцінювати праці талановитих учнів.

Так, школярі, які досягли 10-12 балів або продемонстрували видатні результати, зможуть розраховувати на 100% прожиткового мінімуму, встановленого для дітей віком від 6 до 18 років на початок 2024 року – це 3196 гривень.

Школярі. Фото: скриншот з відео
Школярі. Фото: скриншот з відео

У ТЦК розпочнеться справжнє пекло: українців зобов'яжуть стати на облік протягом 60 діб

Комітет з нацбезпеки, оборони та розвідки продовжує активну роботу над законопроектом щодо мобілізації та демобілізації.

Як зазначив заступник Голови Комітету, Єгор Черньов, громадяни повинні мати право подавати свої дані до Територіальних центрів консультацій різними способами.

Розглядаються три варіанти подання інформації до ТЦК:
Особиста поява громадян у ТЦК для оновлення даних.
Звернення до Центру надання адміністративних послуг.
Реєстрація електронного кабінету та онлайн оновлення даних без відвідування ТЦК.
Згідно з пропозиціями, громадяни зобов'язані оновити свої дані протягом 60 днів після набрання чинності законом.

Військкоми. Фото: скрін youtube
Військкоми. Фото: скрін youtube

Масштабний збій у Facebook та Instagram

Мережа Facebook зазнала великого збою - скаржаться користувачі.

Людей просто розлогинило з їхніх акаунтів і не мають змоги зайти до свого облікового запису.

З чим пов'язаний цей збій – поки що залишається невідомим.

В усьому світі "впали" всі популярні сервіси - X (Twitter), YouTube, Gmail, WhatsApp, TikTok та інші перестали працювати

Поки що причини не повідомляють. Сьогодні після обіду підтвердилася інформація про пошкодження кабелів зв'язку в Червоному морі – було перебито 4 із 15 підводних телекомунікаційних кабелів, що з'єднують Європу, Азію та Африку. На них припадає 25% трафіку в регіоні, а маршрути, що постраждали, є найважливішими для передачі даних з Азії до Європи.

Мобільний інтернет. Фото: Youtube
Мобільний інтернет. Фото: Youtube