Нещодавно Дональд Трамп висловив своє захоплення угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном, назвавши його "неймовірним лідером" і лукаво відмітивши його нібито неліберальні уподобання.

За інформацією Bloomberg, Трамп не тільки відгукнувся про Орбана з теплом, а й організував для нього тур по своїй резиденції, влаштував вечерю з Меланією Трамп і зустріч зі своїми помічниками, а також забезпечив виступ музичного колективу.

Цікаво, що зустріч викликала критику з боку нинішнього президента Джо Байдена, який вважає, що Орбан "не вірить в демократію" і "шукає шлях до диктатури". Також Віктор Орбан неодноразово виступав із закликами припинити фінансову підтримку України з боку Заходу, аргументуючи це як найшвидший метод досягнення миру через переговори з Росією.

Віктор Орбан, фото з вільних джерел
Віктор Орбан, фото з вільних джерел

Адміністрація Байдена критично відгукнулася про взаємини Орбана з президентом Росії Владіміром Путіним та його політику в Угорщині, яка, на думку Держдепу, може загрожувати свободі слова.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Водночас, Трамп критикував рішення Байдена про додаткову фінансову допомогу Україні, закликаючи до більш жорстких умов надання такої підтримки.

За словами Трампа, Віктор Орбан - це "сильний лідер", який зумів створити собі репутацію рішучої особистості в Угорщині, використовуючи своє право вето в ЄС для захисту національних інтересів.

Зустріч з Трампом для Орбана — це можливість покращити свій імідж на міжнародній арені та знайти точки дотику між Європою та США, особливо в контексті можливого повернення Трампа до влади. В той час як європейські лідери шукають шляхи відновлення зв'язків з командою Трампа, Орбан вирізняється своєю близькістю до колишнього президента США.

Трамп разом із Путіним / фото: BBC
Трамп разом із Путіним / фото: BBC

Варто зазначити, що через свої регулярні вислови, Орбан потроху перетворюється на ізгоя серед європейських колег. Через симпатії до путіна, навіть колишні симпатики вже двічі думають перед тим, як тиснути руку угорському прем'єру.

Орбан, що першим з європейських прем'єрів висловив підтримку Трампу під час його президентської кампанії, не приховує своїх сподівань на його повернення в 2024 році. Він також засудив судові переслідування Трампа, порівнюючи їх із "полюванням на відьом" і звинувачуючи ЄС у спробах підірвати угорську демократію.

Трамп. Фото: скриншот Youtube
Трамп. Фото: скриншот Youtube

Для наших читачів нагадуємо, що Трамп зазіхнув на гроші Маска – це може стати переломним моментом. Бюджет кампанії Трампа значно менший порівняно з кампанією його опонента, Джо Байдена. Засновник Tesla входить до групи потенційних спонсорів кандидата, який зараз активно шукає джерела фінансування своєї передвиборчої кампанії.