Суддя в Джорджії скасував шість з 41 пункту звинувачення проти Дональда Трампа, вказавши на недостатню конкретику в обвинуваченнях, за інформацією Politico.

Це рішення торкнулося трьох із 13 пунктів, пред'явлених Трампу, але не зачепило головне звинувачення у змові з метою скасування результатів президентських виборів 2020 року в цьому штаті.

Серед скасованих пунктів - звинувачення, висунуті не проти самого Трампа, а проти його відомих співучасників: адвокатів Руді Джуліані та Джона Істмана, а також звинувачення, зняте з колишнього керівника апарату Білого дому Трампа Марка Медоуза.

Трамп. Фото: скриншот Youtube
Трамп. Фото: скриншот Youtube

Суддя Верховного суду округу Фултон Скотт МакАфі відмітив, що прокурори мають можливість подати звинувачення знову, але з більшим рівнем деталізації, або оскаржити його вердикт.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Водночас, МакАфі зазначив, що звинувачення, які стверджують, що Трамп і деякі його союзники намагалися спонукати офіційних осіб Джорджії до порушення присяги — зокрема, через відправлення фальшивих виборців до Конгресу — є занадто абстрактними та недостатньо деталізованими.

Дональд Трамп, фото YouTube
Дональд Трамп, фото YouTube

МакАфі підкреслив, що формулювання прокурорів у обвинувальному акті не роз'яснюють, як саме обвинувачені намагалися порушити законодавство штату та федеральне законодавство, яке, за його словами, "включає сотні статей, кожна з яких може бути предметом дослідження на все життя".

Також суддя вказав на те, що в судовому документі відсутня достатня інформація для того, щоб обвинувачені могли адекватно підготувати свій захист.

Раніше ми вже повідомляли, що дипломат нагадав, чим відзначився Трамп для України. Колишній керівник МЗС Володимир Огризко поділився своїми роздумами щодо потенційного повернення Дональда Трампа на посаду президента США та його впливу на Україну.

Огризко наголосив, що, хоча перемога Трампа може ускладнити політичні кроки для України, не варто очікувати апокаліптичних наслідків. Він описав можливі труднощі у взаєминах з "непередбачуваним" партнером, який керує найпотужнішою державою світу. Однак, попри потенційні складнощі, Огризко нагадав про важливий крок, зроблений Трампом щодо підтримки України – початок постачання смертоносної зброї, зокрема протитанкових ракетних комплексів Javelin.