Після зустрічі з Дональдом Трампом, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що у разі перемоги Трампа Україна не отримає фінансової підтримки від США. На його думку, саме це посприяє припиненню війни.

Експерти вважають, що такі заяви свідчать про бажання Орбана і Трампа використати спільні позиції на власну користь. Політолог Олексій Буряченко у коментарі для 24 Каналу зазначив, що обидва політики зосереджені на персональних інтересах.

Трамп разом із Путіним / фото: BBC
Трамп разом із Путіним / фото: BBC

В контексті можливої перемоги Трампа на виборах, Буряченко вказує на популізм Трампа та його заяви про можливість закінчити війну в Україні за один день.

Також політолог наголошує, що політика Трампа після перемоги може суттєво відрізнятися від його передвиборчих обіцянок, оскільки американські інститути обмежують можливість президента змінювати зовнішню та внутрішню політику кардинально.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За словами Буряченка, Трамп розглядає Орбана як свого союзника в Європі, який може діяти як дестабілізуючий фактор для Європейського Союзу. З іншого боку, Орбан, як лідер меншої та не дуже заможної країни, прагне отримати підтримку від впливового політика, яким є Трамп.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Політолог додає, що Орбан вміє маневрувати між різними політичними силами, щоб залишитися на плаву незалежно від результатів виборів у США. Важливо, що офіційний Київ зберігає конструктивні відносини з представниками обох основних партій США, розуміючи, що співпраця з обома політичними силами є ключовою для України.

Також ми повідомляли, що Роберт Де Ніро показав справжнє обличчя Трампа. Де Ніро попередив, що можливе повернення Трампа до Білого дому може мати непередбачувані та небезпечні наслідки. "Відбудуться речі, які ніхто з нас не може собі уявити. Те, що відбувається за такої диктатури, про яку він говорить. Давайте повіримо йому на слово. Бо ж він соціопат, психопат, злісний нарцис", — додав він.