Нещодавно в Україну повернулися графіки відключень світла і багато хто звернув увагу, що працюють вони не зовсім за графіком.

Точніше, начебто за графіком, але "Укренерго" робить певні вікна, в які відключає світло і не всі групи потрапляють у ці вікна або потрапляють на 1-2 години. Коли інші групи "попадають" на відключення на всі 4 години. У Кабміні вирішили серйозно зайнятися цією несправедливістю.

Отключения света / фото: depositphotos
Відключення світла / фото: depositphotos

Кабінет міністрів України має намір ухвалити постанову про справедливі графіки відключень споживачів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання 21 травня.

Він розповів, що відповідний проект постанови розроблять міністерство енергетики та Укренерго.

Популярні новини зараз
Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати 21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом У червні на плечі українців ляже ще один платіж: кому і за що доведеться доплачувати
Показати ще

"Цей документ також має містити перелік критично важливих для держави об'єктів, які потребують пріоритетного електропостачання, та черговість розподілу граничної потужності між іншими споживачами, які не входять до списку критично важливих", – заявив Шмигаль.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що потрібно більше платити: українцям назвали умову для електропостачання. Покрити основну частину витрат на відновлення енергосистеми може лише підвищення цін споживачам.

Раніше ми повідомляли, що в Україні зібралися вдвічі збільшити тариф на світ: коли надішлють "важкі" квитанції.

Також стало відомо, що тарифи на електроенергію обіцяють по 5 грн. за кВт вже з 1 червня. Через прохолодну погоду збільшили споживання електроенергії і це змусило повернутися до відключень.