Запасу води може не залишитися вже зовсім скоро - через що це відбувається і що на нас чекає

Раніше вчені попереджали про майбутню кліматичну кризу, але зараз вони стверджують, що вона вже настала. В результаті планета стикається з безпрецедентними спекотними хвилями, посухами та лісовими пожежами.

Незважаючи на спроби зупинити глобальне потепління, люди добувають все більшу кількість корисних копалин із надр Землі. У новому дослідженні вчені дійшли висновку, що під загрозою опинилися підземні водні ресурси планети – людство вичерпує більше води з надр, ніж може поповнити природа. За словами провідного автора дослідження Хасана Ніязі, Сполучені Штати вже перебувають у розпал водної кризи – значна частина запасів підземних вод країни може бути виснажена до 2050 року. Про це повідомляє Daily Mail.

Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін
Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін

"Так може лише ворог": ветеран вказав на наслідки від нового мосту Кличка

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Для всіх наших шанованих читачів, які стежать за актуальними новинами в українській столиці, є дуже цікава історія. Як уже всі могли побачити, у Києві урочисто було представлено новий пішохідний міст. Тепер міст під назвою "Хвиля" прикрашатиме Оболонську набережну.

Проте є думка, що міський голова Віталій Кличко відкрив міст із парку в нікуди.

На цю новину з такими словами вже відреагував український військовий та волонтер Олег Симороз на своїй сторінці у мережі X.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Роздача повісток в Україні: коли поліцейські можуть розпочати "поквартирний обхід"

В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Громадянам України військовозобов'язаного віку пояснили моменти щодо так званих "поквартирних обходів" поліцейськими.

В Україні з 18 травня почав діяти новий закон про мобілізацію, який передбачає низку змін, що стосуються як військових, так і цивільних.

Ситуацію прокоментував голова Національної поліції України Іван Виговський.

Роздача повісток, скріншот: YouTube
Роздача повісток, скріншот: YouTube

НБУ запровадить ліміти на переказ грошей: яких наслідків очікувати українцям

НБУ оголосив про намір запровадити обмеження на перекази між фізособами. Деякі українці вже припустили, які наслідки може дати таке нововведення. Про це свідчать коментарі на офіційній facebook-сторінці регулятора.

Національний банк планує запровадити обмеження на переказ коштів з картки на картку між фізособами. Обговорюються варіанти лімітів – не більше 30 операцій та до 100 000 грн на місяць в одному банку. У регуляторі вважають, що 95% українців навіть не помітять зміни.

Карта Monobank. Фото: скрін youtube
Карта Monobank. Фото: скрін youtube

ПФУ попередив отримувачів субсидій про обов'язкову процедуру: є лише 30 днів

Одержувачів субсидії попередили про важливу процедуру, на яку дається лише 30 днів. Особи, які не впадуть у строки - ризикують втратити допомогу. Про це йдеться у повідомленні Пенсійного фонду України.

Протягом 30 днів до органів ПФУ мають звернутись громадяни, у яких відбулися зміни, що впливають на надання субсидії. Наприклад, якщо змінився склад домогосподарства, рівень доходу чи людина переїхала на нове місце проживання.

"Одержувач житлової субсидії зобов'язаний у 30-денний термін з моменту виникнення обставин, що впливають на призначення субсидії, інформувати про них орган Пенсійного фонду України", - йдеться у повідомленні.

Субсидії на житлово-комунальні послуги
Субсидії на житлово-комунальні послуги