Адвокат Артем Заіка роз’яснив, що в Україні чоловік може втратити право на відстрочку від військової служби у разі розлучення з дружиною. Це питання регулюється статтею 23 Закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, згідно з якою особа, яка утримує трьох чи більше дітей до 18 років, має право на звільнення від призову.

Проте у випадку розлучення чи відсутності шлюбу, необхідно мати додаткове підтвердження факту утримання дітей. Це може бути зроблено шляхом представлення документів з навчальних закладів, які підтверджують факт навчання дітей, або нотаріально засвідченої розписки від матері, яка підтверджує, що батько регулярно сплачує аліменти і має фінансові відносини з дітьми.

Батько з дитиною. Фото: gazeta.ua
Батько з дитиною. Фото: gazeta.ua

Також важливим є наявність рішення суду щодо стягнення аліментів. Це рішення підтверджує, що батько виконує свої фінансові зобов’язання перед дітьми і не має боргів по аліментам.

Це може виявитися критично важливим при збереженні права на відстрочку від військової служби, оскільки відображає відповідальність батька за дітей.

Батько і дитина
Батько і дитина

Популярні новини зараз
Зима без газу та світла: українцям рекомендують підготуватися до непростого опалювального сезону Споживачам запровадили додаткову плату за опалення квартир: через що збільшаться платіжки "Воювати буде кожна мр*зь": колишній чернець розповів, що війна триватиме роки, не місяці Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень
Показати ще

Усі ці правила спрямовані на захист інтересів дітей і забезпечення їх нормальних умов життя, незалежно від сімейного стану батьків. Держава забезпечує, що діти отримують необхідну фінансову підтримку від обох батьків, навіть у випадку розлучення.

Нагадаємо, деяких чоловіків випустять з України - назвали важливу умову

Раніше ми писали про те, що багатодітним батькам просто так від мобілізації не врятуватися: що вигадали в ТЦК

Вам буде цікаво дізнатися Григорій Решетник показав своїх трьох синів-богатирів - ось воно справжнє щастя: "Мамина і татова копія"