Для всіх наших шанованих читачів, які стежать за своїм самопочуттям та здоров'ям, є дуже важлива інформація. На цей раз з'явилися нові дані про те, що провокує таку хворобу, як подагра. Виявляється, що через запальний процес у суглобах порушується робота судин, серця, печінки.

Група вчених одного з британських університетів дійшла висновку, що навіть один кухоль пива на день призводить до подагри.

Результати дослідження показали у науковому журналі Health.

Подагра, скріншот: YouTube
Подагра, скріншот: YouTube

Подагра - це хвороблива форма артриту, коли починається поповнення суглобів і з'являється кров у сечі. Вчені протестували аж 400 тисяч людей – результат невтішний. У любителів пива суглоби відмовляють на 60% частіше.

Популярні новини зараз
Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Табу для подагрика – будь-який алкоголь, навіть пиво, а також солодкі газовані напої. Вони небажані й інших людей, особливо підлітків. Якщо обмін речовин порушений, не можна їсти страви, що містять шпинат, щавель, ревінь, гриби. Слід обмежувати випічку із застосуванням дріжджів.

Подагра: хвороба, симптоми, причини, 24tv.ua
Подагра: хвороба, симптоми, причини, 24tv.ua

Кому більше загрожує подагра?

Людям, які страждають на цукровий діабет, гіпертонію, сечокам'яну хворобу (при появі уратного каміння), а також ожирінням. Відіграє роль та спадковість. Ми завжди цікавимося у пацієнта, чи не було симптомів подагри у батьків, бабусь та дідусів.

Сімейна схильність існує і до іншого дуже поширеного захворювання - остеоартрозу. З віковою деформацією суглобів знайома практично кожна людина після 60 років.

Подагра: хвороба, симптоми, причини, 24tv.ua
Подагра: хвороба, симптоми, причини, 24tv.ua

Дієта при подагрі:

- Вегетаріанські та молочні супи.

- Два-три рази на тиждень відварене біле м'ясо чи нежирна риба.

- Молочні та кисломолочні продукти, включаючи нежирні сорти сиру та сир.

- Рослинна олія.

- Усі види горіхів, крім арахісу.

- Практично всі овочі та фрукти, крім щавлю, шпинату, обліпихи, ревеню.

- Пити не менше двох літрів рідини за добу: лужну мінеральну воду, фруктові, ягідні, овочеві соки.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, чорний шоколад не такий корисний, як здається: дієтолог попередила українців.

Раніше повідомлялося, шашлик заборонили для деяких українців: кому небезпечно їсти м'ясо на вугіллі.

Також, здоров'я буде, як у космонавта: стало відомо, від яких напастей може захистити виноград.