Експерти поділилися простим трюком для покращення смаку вина, і він здатний змінити ваші уявлення про те, як його правильно подавати. Зазвичай ми звикли зберігати біле вино в холодильнику, а червоне – просто на полиці.

Але, як виявляється, це не зовсім правильно. Гізер Муріелло, експерт із Нью-Йорка, радить дотримуватися правила "20/20", щоб вино розкрило свій повний аромат і смак- пише Mirror.

Суть трюку проста, червоне вино варто охолоджувати в холодильнику лише 20 хвилин перед подачею, а біле, навпаки, залишати нагрітися на столі протягом 20 хвилин після виймання з холоду. Такий підхід дозволяє напою розкрити всі свої складові ноти. Зокрема, червоне вино при оптимальній температурі краще передає свої таніни, а біле – свіжість і кислотність.

Чорничне вино, фото: Знай.ua
Чорничне вино, фото: Знай.ua

Відомо, що різниця між білим і червоним вином полягає не тільки в кольорі, а й у процесі виготовлення. Червоне вино ферментують зі шкіркою та кісточками, що додає в нього більше вітамінів і мінералів, таких як вітамін K та B2. Білі вина, своєю чергою, отримують свій смак без цих компонентів.

Популярні новини зараз
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ "Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Глінтвейн з білого вина, кадр з відео
Глінтвейн з білого вина, кадр з відео

Таніни, які присутні в червоному вині, додають йому сухого або навіть трохи гіркого присмаку. Проте, якщо зберігати таке вино занадто довго в холодильнику, структура танінів може змінитися, що зробить гіркоту ще більш відчутною.

Тож, застосовуючи просте правило "20/20", ви зможете покращити смак улюбленого вина та насолодитися його ароматом у повній мірі. Експерт радить не нехтувати цим трюком і дати своєму напою шанс розкритися з найкращого боку.

Раніше ми повідомляли, пряний секрет тепла, простий рецепт глінтвейну для домашнього затишку.

З білим вином навіть краще, рецепт класичного глінтвейну для затишного осіннього вечора- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, не забудьте про виноград, з обов'язкові процедури для ліан восени, з якого потім можна приготувати смачне вино.