Однією з найбільш "правильних" дієт незмінно вважається система збалансованого харчування. Її особливість у простоті, доступності для кожного. Таким чином ви можете привчити організм своєчасно переключатися на потрібний режим.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОсновні правила здорового харчування
Не можна допускати розвитку сильного почуття голоду, оскільки воно призводить до посиленого утворення жирових запасів. Режим дня повинен включати не менше 5 прийомів їжі через кожні 3 години. Вага порцій не повинен перевищувати 400 г.
Сніданок повинен бути обов’язковим і повноцінним – це найважливіший прийом їжі. Він допомагає запустити і прискорити обмінні процеси, а також попереджає зриви протягом дня, повідомляє Politeka.
Популярні новини заразПенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонусПоказати щеЗа 20 хвилин перед їжею завжди треба випивати 0,25 л чистої питної води. Вона м’яко запустить шлунок, заповнить його обсяг, виключивши ризик переїдання.
Після будь-якої їжі пити воду або напої можна тільки через 40-60 хвилин.
Вечеряти дозволяється, перерва між трапезою і сном не менше 3-х годин.
Вживати потрібно тільки натуральні продукти без барвників, ароматизаторів та інших хімічних добавок.
Повністю відмовитися від жирного м’яса, виключити з раціону тваринні жири.
Зразкове меню збалансованої дієти
Понеділок
Сніданок: дієтичний хлібець, яйце, листя салату без заправки.
Другий сніданок: склянка нежирного кефіру або йогурту.
Обід: овочевий суп, житній хлібець, овочевий салат із зеленню.
Полудень: фрукти.
Вечеря: відварна запечена риба з рисом.
Друга вечеря: яйце або стакан кефіру.
Вівторок
Сніданок: 2 курячих яйця, шматочок червоної риби, хлібець.
Другий сніданок: хлібець з м’яким сиром і помідором.
Обід: овочевий суп з яйцем, морквяно-капустяний салат.
Полудень: 2 плоди ківі.
Вечеря: тушкована квасоля в томаті і відварна куряча грудка, житні хлібці.
Друга вечеря: стакан нежирного кефіру або йогурту.
Середа
Сніданок: нежирна сирна запіканка або чізкейк.
Другий сніданок: фрукти.
Обід: японський соєвий суп з сиром тофу, можна додати вугра, тушковані овочі.
Полудень: цитрусові.
Вечеря: відварені або протушенние гриби з овочами.
Друга вечеря пропускаємо.
Четвер
Сніданок: гречка (бажано зелена) з помідором.
Другий сніданок: склянка знежиреного кефіру.
Обід: курячий фарш з рисом і тушкованими овочами.
Полудень: фрукти (яблука) або ягоди.
Вечеря: лобіо на основі стручкової квасолі з додаванням томатів і волоських горіхів.
Друга вечеря: стакан кефіру.
П’ятниця
Сніданок: вівсянка з ягодами і медом.
Другий сніданок: знежирений йогурт і банан.
Обід: запечений лосось з додаванням шпинатному-йогуртового соусу і яблучно-морквяно-селеровому салат, заправлений свіжовичавленим соком лимона.
Полудень: фрукти.
Вечеря: запіканка з овочів і спаржі з додаванням сиру низької жирності.
Субота
Сніданок: сир з додаванням меду і ягід.
Другий сніданок: нежирний йогурт.
Обід: борщ без м’яса, салат з грибами.
Полудень: фрукти.
Вечеря: відварна цвітна капуста (можна запекти в духовці з яйцем).
Друга вечеря: стакан кефіру.
Неділя
Сніданок: каша з кукурудзяної або перлової крупи, свіжі овочі.
Другий сніданок: нежирний йогурт з фруктами.
Обід: тушкований рис з рибою і овочами.
Полудень: склянка томатного соку.
Вечеря: рагу з овочів, але без додавання картоплі.
Друга вечеря: стакан нежирного кефіру.
Дивіться: правила збалансованого харчування
Як повідомляв портал "Знай.ua", фахівці розповіли, як правильно визначити свій тип фігури.