Геть строгі дієти, обмеження і постійний голодний погляд. Щадна дієта базується на принципах здорового харчування і підходить абсолютно всім, від годуючих мам до людей з гастритом. Якщо ви націлені на вражаючий і довготривалий результат, ця дієта для вас. Передає Clutch.

Автор дієти, що щадить – Мануїл Певзнер, засновник Інституту харчування в Москві, який спеціалізувався саме на проблемах роботи шлунково-кишкового тракту людини. Певзнер у всьому світі вважається «батьком» таких наук як клінічна дієтологія і гастроентерологія.

Щадна дієта розрахована на тривалий період – її не можна дотримуватися лише тиждень або два. В ідеалі особливий режим харчування триває кілька місяців. Якщо спочатку він може бути в дивину, то поступово входить у звичку і дотримуватися його можна практично завжди. Адже меню ЩД збалансовано і оптимально покриває всі раціональні потреби організму. У результаті отримаєш і ідеальну підтягнуту фігуру, і оздоровлення організму, поліпшення роботи шлінково-кишкового тракту без всяких таблеток.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Страви і продукти, які щадна дієта виключає:

  • фаст-фуд і їжа, так званого, швидкого приготування;
  • смажені страви;
  • напівфабрикати;
  • сало і м'ясо високої жирності;
  • маргарин і вершкове масло (якщо в його складі є рослинні жири);
  • будь-які соуси, які відрізняються гострим смаком
  • дріжджову випічку;
  • яйця;
  • морозиво, а також подібні холодні страви;
  • редис/редьку/бобові/гриби, а також щавель і часник – вони викликають бродіння;
  • кондитерські вироби;
  • шоколад;
  • будь-які консерви;
  • продукти з консервантами.

Що можна їсти на щадить дієті?

  1. Різноманітні супи на крупах/овочах, можна з додаванням макаронних виробів із сортів борошна грубого помелу. Їх слід готувати на нежирних бульйонах.
  2. Молочні супи.
  3. Житній і пшеничний хліб.
  4. На десерт: галетне печиво і бісквіти. Іноді – випічка з прісного тіста з начинками з сиру, яблук, овочів.
  5. Нежирні м'ясо, птиця та риба, а також молочні сосиски високої якості приготування.
  6. Молочка – сир, молоко, кисле молоко, сир, йогурт і нежирна сметана.
  7. Свіжі і запечені ягоди/фрукти сортів низькій кислотності, а також натуральні десерти, приготовані на їх основі. Це можуть бути, наприклад, і прості варення або желе, а також муси, мармелади, пастила.
  8. Овочі (за винятком грибів/бобів): сирі або в правильній термічній обробці.
  9. Яйця – омлет або відварки некруто. Але бажано з'їдати не більше одного жовтка в день.
  10. Мед.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", вважається, що корисна їжа дуже дорога, але насправді подібний принцип харчування може істотно заощадити ваші кошти. До такого висновку прийшли наукові фахівці з Австралії.