Є звичайні продукти, які можуть запобігти появі ракових клітин.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧервоний виноград
Ресвератрол міститься не тільки в червоному вині! Це одне з найбільш вивчених протиракових з'єднань, і воно фактично пригнічує клітини, що виробляють рак. Шкурки червоного винограду багаті ресвератролом.
Грецькі горіхи
Волоські горіхи містять майже вдвічі більше антиоксидантів, ніж інші. Вони володіють високим вмістом альфа-ліноленової кислоти, незамінної жирної кислоти, пов'язаної зі зменшенням ризику раку товстої кишки. Поліфеноли можуть допомогти запобігти рак передміхурової залози. Після обсмажування вони краще засвоюються організмом.
Насіння чіа
Ці багаті білками насіння містять багато антиоксидантів, включаючи кверцетин, каемпферол і хлорогеновую кислоту, і всі вони пов'язані з профілактикою раку легенів і передміхурової залози.
Артишоки
Поліфеноли в артишоках призводять до смерті ракових клітин молочної залози і колоректального раку. Цей плід також є хорошим джерелом фолату, B-вітаміну, який знижує ризик раку легенів.
Брюссельська капуста
Виявлені в хрестоцвітних овочах індол і ізотіоціанати інгібують утворення пухлин в сечовому міхурі, грудей, товстої кишки, печінки і легенів. Капуста допоможе знизити ймовірність раку передміхурової залози, легень і молочної залози.
Чорниця
Антоціани, що дають синій колір чорниці, є сильними антиоксидантами і пов'язані з пригніченням різних форм раку. Чорниця має найвищу "повну антиоксидантну здатність".
Профілактика раку
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що відчуття самотності впливає не тільки на психічне, але й фізичне здоров'я. Вчені мають на увазі під поняттям "самотність" "невідповідність між бажаним рівнем соціальної взаємодії і дійсним станом справ".