Багато років вчені сперечались щодо кави – вони сумнівалися, чи добре впливає постійне вживання кофеїну на здоров'я людини.

Та останні дослідження потішать всіх, хто обожнює цей ароматний напій, - кава не лише не шкодить, але й приносить користь організму.

Корисні властивості кави вельми несподівані і заслуговують на увагу. Яскравий тому приклад - дія кави на печінку. Печінка і кава завжди були антагоністами. Багато років говорилось про те, що кава - дуже важкий для печінки продукт. Однак, згідно з висновками, які були зроблені вченими після спостереження за людьми, що страждають від захворювань печінки, каву можна назвати ліками.

Цей напій знижує рівень печінкових ферментів і уповільнює рубцювання печінкової тканини. Хворим на гепатит С радять пити каву, щоб захворювання не прогресувало. Це стосується не тільки звичайної кави, але і напою, що не містить кофеїн! Єдиний продукт, який вживати точно не варто, - розчинна кава, він користі не приносить.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Національний інститут ракових захворювань (штат Меріленд, США) провів дослідження, результати яких свідчать про те, що кава уповільнює зростання ракових клітин, а також зменшує швидкість розвитку цирозу печінки, викликаного гепатитом С.

Більш низький інсулін і менш виражена тяжкість жирового гепатозу були виявлені у всіх пацієнтів, які вживали каву в достатній кількості. Експеримент проводився майже 4 роки, за цей час вчені переконались в незаперечній користі кави.



Але кава корисна не тільки для печінки. Вона містить таку ж велику кількість антиоксидантів, як фрукти і овочі. Якщо ви боїтеся підхопити якусь інфекцію в період весняного авітамінозу - пийте каву частіше. Кава має протизапальну дію і перешкоджає розвитку інфекції.

Кава знижує рівень цукру в крові, тому що люди, які регулярно смакують цим напоєм, захищають себе від діабету другого типу. Звичайно, не рекомендується поєднувати каву з жирними і солодкими продуктами, це викликає скачки цукру в крові. Краще пити каву з молоком або додавати до улюбленого напою легкі перекуски на кшталт горішків і сухофруктів.

Випиваючи три горнятка кави в день, ви інвестуєте кошти у свою щасливу старість. Кава запобігає розвитку хвороби Альцгеймера на 65%. Старечі втрати пам'яті вам будуть не страшні, а мозок буде працювати без збоїв навіть в похилому віці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", споживання кави більше трьох горняток в день може спровокувати проблеми з зором.