Всесвітньо відомий шеф-кухар Джеймі Олівер виграв суд проти McDonald's – найбільшої мережі швидкого харчування у світі. Олівер розсекретив, з чого насправді роблять м'ясо для гамбургерів і нагетсів. Про це шеф-кухар розповів в інтерв'ю, повідомляє видання "okok.life".

Шеф-кухар заявив, що м'ясо для гамбургерів, біг-маків та інших страв роблять з промитого яловичого жиру. А промивають його в гідроксиді амонію.

У ряді країн (Нова Зеландія, Австралія, деякі європейські країни) гідроксид амонію заборонений в якості харчової добавки. Це речовина здатна негативно впливати на здоров'я людини, викликати токсичні ураження печінки і кишечника.

Якщо б не цей процес, то, за словами кухаря, смак був би огидним.

Популярні новини зараз
Банки будуть вибухати, а кришки - злітатимуть: в Україну завезли спецію, яку небезпечно додавати в консервацію У "Резерв+" з'явилась "мітка ухилянта": як виправити свої взаємовідносини з ТЦК Продається на ринках та магазинах: в Україні з'явився на прилавках смертельно небезпечний продукт Сивина - не перешкода: почалася активна мобілізація українців похилого віку, де знадобляться дідусі 60+
Показати ще

За словами Олівера, "мережа ресторанів займається тим, що бере продукт, який навіть собака їсти не стала, і робить придатним для споживання людині".

Під час інтерв'ю шеф-кухар показав, як з жиру, шкіри і внутрішніх органів можна зробити м'ясо, яке буде виглядати як нормальне м'ясо.

"Навіщо розумній людині годувати дітей м'ясом з аміаком?", - задається питанням Олівер.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", вчені розкрили страшну таємницю горезвісної картоплі фрі. Як виявилося, всіма улюблена страва призводить до передчасного старіння і смерті.