Всесвітньо відомий шеф-кухар Джеймі Олівер виграв суд проти McDonald's – найбільшої мережі швидкого харчування у світі. Олівер розсекретив, з чого насправді роблять м'ясо для гамбургерів і нагетсів. Про це шеф-кухар розповів в інтерв'ю, повідомляє видання "okok.life".

Шеф-кухар заявив, що м'ясо для гамбургерів, біг-маків та інших страв роблять з промитого яловичого жиру. А промивають його в гідроксиді амонію.

У ряді країн (Нова Зеландія, Австралія, деякі європейські країни) гідроксид амонію заборонений в якості харчової добавки. Це речовина здатна негативно впливати на здоров'я людини, викликати токсичні ураження печінки і кишечника.

Якщо б не цей процес, то, за словами кухаря, смак був би огидним.

Популярні новини зараз
Однієї ціни для всіх немає: українців шокували новими квитанціями за воду "Відкосити тепер не вдасться": з 1 червня запрацюють жорсткі правила мобілізації Українці можуть отримати виплати від 2 міжнародних організацій Де категорично не можна використовувати золу на городі? Як правильно сипати її, щоб не нашкодити
Показати ще

За словами Олівера, "мережа ресторанів займається тим, що бере продукт, який навіть собака їсти не стала, і робить придатним для споживання людині".

Під час інтерв'ю шеф-кухар показав, як з жиру, шкіри і внутрішніх органів можна зробити м'ясо, яке буде виглядати як нормальне м'ясо.

"Навіщо розумній людині годувати дітей м'ясом з аміаком?", - задається питанням Олівер.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", вчені розкрили страшну таємницю горезвісної картоплі фрі. Як виявилося, всіма улюблена страва призводить до передчасного старіння і смерті.