Держстат порівняв ціни на українське м'ясо в період з січня по березень цього року. Згідно з розрахунками, в березні подешевшали свинина і курятина.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТак, 1 кг курячої тушки подешевшав до 53,08 грн, а 1 кг курячого філе до 90,07 грн.
Вартість свинини також зменшилася. У січні українці платили за 1 кг продукту 110,2 грн, у березні — 109,8 грн. Таким чином, з початку року свинина незначно, але знизилася.
Поряд з цим в Україні досить відчутно подорожчала яловичина. У січні 2018 українці могли купити 1 кг продукту за 117,1 грн, а в березні за 112,1 грн. Тобто, з початку року вартість яловичини зросла на 5 грн на кілограмі продукту.
Також повідомляється, що за підсумками березня найвища вартість курячої тушки зафіксована в Одеській області — 56,6 грн за кілограм продукту, найнижча у Запорізькій — 51,05 грн.
Порівняно з курятиною, ціноутворення на ринку свинини і яловичини є менш організованим. Наприклад, найвища вартість свинини в Закарпатській області — 122,1 грн за кілограм продукту, найнижча-в Донецькій області — 95,7 грн. Різниця в ціні становить 26,4 грн. А на ринку яловичини цей показник становить 40,2 грн.
Нагадаємо, за прогнозами економістів вартість основних груп товарів в Україні в першому півріччі істотно зросте. Втім, деякі продукти подешевшають.
У спеціальному "інфляційному барометрі" фахівці визначили: курятина впала в ціні на 0,5% і коштує близько 91 гривні за кілограм. Свинина навпаки додала в ціні майже 8%, а яловичина – 14,5%. Дещо зросли в ціні овочі – буряк наполовину, картоплю-на 43%, а цибуля – на 20%. Незначне зниження торкнулося цукру, сала, макаронів і гречки.
Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні зростуть ціни на хлібобулочні вироби.
Цю інформацію повідомив Олексій Дорошенко, генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж. Подорожчання очікується в найближчі два роки. Експерти прогнозують, що ціни зростатимуть поступово - приблизно 1,7-2% в місяць.