З давніх-давен шампанське є незамінним головним атрибутом Нового року. Пляшка ігристого, безсумнівно, буде прикрашати більшість святкових столів в новорічну ніч. Але, чи знаєте Ви, смак цього благородного напою мінливий. З вибором закуски шампанське здатне по-різному розкривати свої смакові якості. Пропонуємо добірку продуктів, з чим найкраще подавати шампанське, що б свято вдалося.

ТОП-7 правильних закусок

1.Найбільш популярна і поширена закуска до шампанського, звичайно ж, сир. І для того, що б поєднання не розчарувало ні Вас, ні Ваших гостей, при виборі цього продукту до столу важливо враховувати, що більш яскравий і насичений смак сиру краще підійде до солодкого шампанського.

Тобто, керуйтеся правилом: чим пікантніший сир, тим солодший повинен бути ігристий алкоголь. Наприклад, приголомшлива пара - сир горгонзола з легким, солодким на смак ігристим вином типу Asti.

Популярні новини зараз

Повелителю вовчиць Олегу Виннику — 48: найнесподіваніші факти про зірку

Карантин в Україні продовжать восени: чого очікувати з 1 вересня

Пишні груди Олі Полякової викликали подив у українців: "Прекрасний силікон"

Юрій Горбунов та Катя Осадча не стримують радості: "Нарешті! Відважна четвірка"

Показати ще

М'який за смаком жирного сорту сир ідеальний до сухого напою. Так, до сухого сорту ігристого вина можна запропонувати козячий сир і брі.

2.Ікра - кращий варіант для брют. Так, чудова компанія до цього сорту шампанського на новорічному святі будуть маленькі бутерброди з ікрою.

3. Як можна краще відтіняють сухі і напівсухі сорти ігристого алкоголю суші.

4.Ви будете здивовані, але найвідоміше італійське блюдо - піца, теж в цьому списку. Дуже цікавий варіант - ігристе вино сухе, напівсухе або рожевих сортів в компанії сирної піци з горіхами і інжиром. Повірте, варто спробувати обов'язково. Пальчики оближеш!

5.Также, до сухого шампанського можемо запропонувати подати горіхи. Кешью, мигдаль, фундук, навіть звичайний волоський горіх Вам сподобається в якості закуски.

Горіхи добре поєднуються з сортом Брют, тоді як мигдаль можна подати і до ігристих напоїв більш солодкого характеру. Дегустують із задоволенням.

6.Ви пристрасний любитель шоколаду? На жаль, пити шампанське в поєднанні з шоколадом - ознака поганого тону. Какао, що міститься в чорному шоколаді, позбавляє шампанське його яскравою нотки. Ви свідомо псуєте смак напою. Але, якщо сильно хочеться - ігристе потрібно взяти як мінімум напівсухе, а шоколад - білий. Це поєднання Вас точно не залишить байдужим.

7.І, на останок, фрукти. Не варто віддавати перевагу занадто солодким фруктам. У той час як закуска покликана посилити смак напою, солодкі фрукти лише переб'ють його. Так, класичне поєднання - шампанське і полуниця, бажано з кислинкою. Також, прекрасним супроводом ігристого стануть яблука, груші (не медовий сорт), виноград без кісточок, персики. З приводу ананаса думки розходяться, але наша рекомендація - спробувати варто, Вам може сподобається.

«А як же цитрусові?» - запитаєте Ви. Правда, є і ті, хто не проти випити шампанського з апельсинами, мандаринами, не зневажають навіть лимонами. Але, візьміть собі на замітку, якщо використовувати сік цих фруктів і запропонувати гостям коктейлі з ігристими винами, результат буде більш вражаючий.

Як бачите, вміння підібрати закуску до шампанського - ціле мистецтво, так як саме їжа здатна підкреслити його неповторний букет. Поєднань безліч. Не бійтеся, експериментуйте, і обов'язково знайдете свій улюблений смак.