Дієтологи розробили список продуктів, що захищають від онкології. Про це повідомляє Телеграф.

Червоне м'ясо, копченості, ковбаси, шинка, солоні продукти, чіпси, бульйонні кубики, лимонад, алкоголь – всі ці продукти занесені медиками в чорний список, як потенційні фактори-причини появи ракових захворювань.

Дієтологи запропонували список продуктів, які допомагають запобігти страшну хворобу. Є маса продуктів, які у свою чергу активно борються з вільними радикалами і всіляко намагаються запобігти появі онкології.

Капустяні

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Це може бути білокачанна капуста, ріпа, бруква, брокколі, брюссельська капуста та інші подібні продукти. В кожному з них містяться вітаміни С і В і К, магній, калій та інші корисні речовини. Всі капустяні виробляють ферменти детоксикації, затримуючи тим самим появу раку і розвиток хвороби.

Ягоди

Практично у всіх ягодах міститься досить багато вітаміну С і клітковини. Найбільше елагової кислоти міститься в полуниці і малині. Саме вона захищає від раку шкіри, сечового міхура, легенів, стравоходу і грудей. А ось у чорниці багато вітамінів С і К, марганцю, флавоноїдів, стилбена – всі вони зменшують запалення.

Яблука

Це цінне джерело клітковини, вітаміну С. А ще в яблуках є флавоноїди, що володіють протизапальною дією. Завдяки корисним речовинам, яблука захищають клітини від ушкоджень і вбивають ракові клітини. Ті, хто систематично вживає яблука, рідше хворіє на рак легенів і кишечника.

Вишня

Цей плід — джерело вітаміну С, бета-каротину, клітковини, калію та інших антиоксидантів.

Цільнозернові продукти

Продукти з цільнозернового пшеничного та житнього борошна, цільнозернові вівсяні пластівці, ячмінь, цільнозернові кукурудзяні продукти, цільнозернові продукти з проса, гречка, коричневий і дикий рис – всі вони мають в своєму складі біологічно активні речовини, які захищають організм від раку. З'їдаючи 150-200 г житнього хліба, ми забезпечуємо організм половиною денної дози клітковини.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа"одним з найважливіших компонентів збалансованого харчування є яйця.