Фото опублікував активіст Юрій Дуб на своїй сторінці в соцмережі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися«Перша» — підписав він фото полуниці.
У той же час користувачі мережі уточнили, чому нинішня «захмарна» ціна в розмірі 150 гривень за кілограм є жлобством.
«У Словаччині два євро, а у нас як завжди – жорсткий лохотрон», «ласкаво просимо до пестицидів», «це ж просто набір хімікатів», «дуже дорога», «я бачила і за 180», — пишуть вони.
Портал "Знай.uа" також нагадує, що в майбутньому кількість людей на планеті стане тільки більше, а їжі – менше. Дослідники звикли прораховувати все наперед. Тому вже зараз намагаються розробити нові продукти в лабораторіях. Які продукти зможуть нагодувати людство і не нашкодити? Вчені сказали відповідь.
У 2013 році собівартість бургера з котлетою з вирощеного в лабораторії м'яса становила понад $300 000, а тепер ледь перевищує $10. При цьому вчені продовжують удосконалювати технології, щоб зробити штучне м'ясо ще більш доступним і нарешті вивести його на глобальний ринок в найближче десятиліття.
Більшість лабораторних методик вирощування м'яса передбачає використання справжніх тварин клітин, отриманих із сироватки крові. В біореакторі з клітин формується мускулатура, яка і стає основою м'яса.
"Знай.uа" нагадує про подорожчання улюбленого продукту українців. В Україні у другій половині березня спостерігається істотне підвищення цін на білокачанну капусту.
Відзначається, що за вказаний період ціни на цю продукцію зросли на третину – з 4-4,5 грн/кг до 6-7 грн/кг
У зв'язку із зростанням цін в цьому сегменті на українському ринку стала з'являтися імпортна капуста. При цінах в діапазоні 7-8 грн вона має кращий товарний вигляд і користується гарним попитом.