Власник італійського ресторану вирішив підтримати українську культуру і змусив персонал обслуговувати клієнтів виключно державною мовою. Проте, реакція його здивувала – більшість співробітників вирішили, що буде простіше звільнитися, аніж виконувати такі правила.

В коментарі 061.ua керівник тратторії Фабріціо ("Fabrizio") розповів, що на місці закладу колись був зовсім інший ресторан – "Африкана".

Інтер'єр закладу повністю замінили із приходом нового керівництва

Після його закриття новий власник довго думав, що буде із колишнім персоналом. В якості альтернативи він запропонував працювати у нього, але тільки за однієї умови: говорити із кожним гостем виключно українською.

Пообіцяв навіть суттєво підвищити зарплату, але офіціанти з незрозумілих причин цьому не зраділи. Навпаки, обурилися і не захотіли залишатися.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Сам Фабріціо вже десять років живе у Запоріжжі, одружений із українкою.

"Мені подобається Україна її дух свободи. Мріяв привезти сюди італійську кухню", - зізнається він.

Власника закладу здивувала така реакція співробітників: він особисто їздив на фронт, допомагав нашим бійцям і вчиться говорити українською, тому не розуміє, як можна так ставитися до рідної мови.

Кухня тратторії

"Я вважаю, що в Україні проблема з мовою – штучна. Мене дивує, що в Україні народ поділений по мові. У нас в Італії сотні різних діалектів, але всі знають італійську мову", - додав італієць.

Власник закладу, італієць Фабріціо

Втім, довго шукати новий штат не довелося: до добродушного керівника готові були прийти працювати кращі офіціанти та бармени.

Ресторан Fabrizio

Зараз йому допомагають ще й дружина із сином, тому Фабріціо сподівається, що зможе передати українцям дух Італії через свої страви і ніколи більше не бути свідком подібних мовних конфліктів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українка підкорила іноземців улюбленою стравою Гоголя.