Полуниця - неймовірно смачний і корисний продукт, якщо вживати її в сезон. Та ягода, яка з'являється на полицях супермаркетів за два-три місяці до збирання врожаю, може бути не тільки некорисною, а навіть небезпечною для вашого організму.

Про це розповіла дієтолог Ксенія Шкляр, передає ГолосUA.

За словами фахівця, у цей час до складу полуниці входить велика кількість шкідливих речовин - нітратів і пестицидів. Ризики зростають, якщо вона ще і полежала кілька днів.

Лікар каже, що в таких ягодах практично немає вітамінів, а нітрати, за допомогою яких її вирощували, в холоді (наприклад, у холодильнику) перетворюються в нітрити - канцерогенні речовини, вкрай небезпечні для організму.

"І вже точно не варто давати дітям ранню полуницю - потрібно дочекатися, поки вона сама дозріє в сезон і дуже акуратно вводити цей продукт в дитячий раціон", - радить дієтолог.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Більш того, не можна забувати, що ранні ягоди можуть викликати алергію.

Якщо ви хочете насолодитися полуницею по-повній і при цьому залишитися здоровим - почекайте ще трохи.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в майбутньому кількість людей на планеті стане тільки більше, а їжі – менше. Дослідники звикли прораховувати все наперед. Тому вже зараз намагаються розробити нові продукти в лабораторіях. Які продукти зможуть нагодувати людство і не нашкодити? Вчені сказали відповідь.

У 2013 році собівартість бургера з котлетою з вирощеного в лабораторії м'яса становила понад $300 000, а тепер ледь перевищує $10. При цьому вчені продовжують удосконалювати технології, щоб зробити штучне м'ясо ще більш доступним і нарешті вивести його на глобальний ринок в найближче десятиліття.

Також портал повідомляв про те, що дослідники з Університету штату Колорадо (США) назвали головні продукти і блюду, які викликають звикання. Вчені відзначили, що найбільшу залежність викликають оброблені харчові продукти.

Було проаналізовано 35 популярних продуктів харчування. Експерти склали список з десяти продуктів, які викликають сильне звикання. Зазначимо також, що ці продукти часто вживають у великих кількостях.