З 18 червня "Укрзалізниця" запустить послугу повноцінного харчування в деяких нічних поїздах. Пасажирів замість борщу годуватимуть гаспачо, смачними обідами, натуральним чаєм і кавою.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці" в Facebook.

Нове меню з повноцінним гарячим харчуванням вводиться для пасажирів в чотирьох потягах: №81 Київ - Ужгород, №104 Київ - Маріуполь, №7 Київ - Івано-Франківськ, №749 Київ - Івано-Франківськ. Оплатити послугу можна буде готівкою і банківською картою.

Придбати ланч-бокси можна буде вже при онлайн-купівлі квитка. Згодом таку функцію планують ввести і для інших позицій з меню. Замовлення можна оформити на пасажирське місце по телефону, через офіціанта-стюарда або безпосередньо в спеціально обладнаному сервісному купе.

Меню буде залежати від сезонності. До речі, упаковка підлягатиме повторній переробці.

Поки меню знаходиться в стадії доопрацювання, пасажирам видаватимуть спеціальний запитальник, в якому потрібно залишити відгук про новий сервіс.

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Показати ще

"Сьогодні спільно з нашими партнерами ми запускаємо пілотний проект з організації нової системи громадського харчування в поїздах. На окремих маршрутах під час подорожі пасажирам буде доступний повноцінний сніданок і гарячий обід, зокрема перші і другі страви", - повідомив в. о. глави держкомпанії Євген Кравцов в ході презентації послуги.

Разом з тим варто зазначити, що найближчим часом знову трохи будуть коригуватися ціни на квитки на потяги. Однак цілком можливо прорахувати, коли вигідніше придбати квитки і зрозуміти, коли почнеться чергове подорожчання не так вже й складно.

Підвищення тарифів на послуги перевезення від "Укрзалізниці", в основному, обумовлено сезонними факторами. Про це розповів народний депутат України, перший заступник Голови Комітету з питань транспорту Ігор Васюник.

"Ціни на залізничні квитки у нас залежать винятково від сезону. Зростання цін, як правило відбувається поетапно і починається пізньої весни - на початку літа і закінчується на початку осені, із закінченням основного відпускного періоду. Взимку ціни на залізничні перевезення, як правило, ніхто не піднімає", - повідомляє він.

Депутат зазначає головною проблемою "Укрзалізниці" є те, що при піднятті тарифів якість обслуговування залишається на колишньому рівні. Він упевнений, що перевізник не має просто так підвищувати ціни на квитки і як мінімум поліпшувати якість.

Розпаковка обіду від УЗ

Наша кореспондентка Тетяна Копилова розпакувала ланч-бокс, який сьогодні #УЗ запропонувала продегустувати ЗМІ та громадськості. З 18 червня їх зможуть спробувати пасажири чотирьох нічних потягів. Виглядає дуже смачно, зараз покуштуємо й поділимося враженнями у коментарях.

Posted by Медіацентр "Магістраль" on Tuesday, 12 June 2018
Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що поїздка Укрзалізницею викликала "культурний шок" у пасажирів.