Ні для кого не секрет, що сніданок – найважливіший прийом їжі за весь день. Якщо в обід ви можете перекусити чимось на ходу через брак часу, а ввечері немає сил приготувати щось смачненьке та корисне, візьміть на озброєння кілька найпопулярніших рецептів вівсянки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНе забувайте, що ця каша вимагає пильності, тому що можна не вгадати із пропорціями і все зіпсувати: вийде або рідка маса, або утворяться грудочки. Можна приготувати вівсянку на молоці, або ж на воді, в залежності від того, якого результату та смаку хочете досягнути.
Правильні пропорції:
Рідка вівсянка: 1: 3 (вівсянка - рідина);
Полув'язка вівсянка: 1: 2,5 (вівсянка - рідина);
В'язка вівсянка: 1: 2 (вівсянка - рідина).
Якщо вам набридло обмежуватися звичайним маслом, або цукром, можете додати у кашу інші інгредієнти, які сподобаються навіть дітям.
Солодкі наповнювачі:
- ягоди, фрукти і сухофрукти (найкраще – мандарин, або курага)
- цукати;
- горіхи;
- шоколад, какао або шоколадна паста;
- овочі (краще з вівсянкою підходить морква або гарбуз);
- спеції (кориця, гвоздика і т.д.).
Окрім традиційного приготування у каструлі можна зробити вівсянку навіть у мікрохвильовці. Достатньо насипати суміш у тарілку, залити рідиною на 2 хвилини, а потім все перемішати і поставити у піч на 30 секунд. Щоб вона добре настоялася, накрийте кришкою приблизно на 5 хвилин, тоді отримаєте запашний аромат та правильну консистенцію.
Маєте вдома мультиварку? Можна приготувати і в ній. Залийте вівсяну крупу рідиною просто в чаші, накрийте кришкою, виставивши режим "Варка", або ж "Розігрів". За 8-10 хвилин каша буде готова, все залежить від особливостей мультиварки, тому не забувайте читати інструкцію до техніки.
Як повідомляв портал "Знай.ua", експерти показали найбільш курйозні випадки із випічкою, які траплялися у господинь.